Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ήλιος στο Σκορπιό

 

Κυβερνήτης: Πλούτωνας - Άρης
Στοιχείο : νερό
Χρώμα: μαύρο – κόκκινο
Μέταλλο: σίδερο – ατσάλι
        
         "Θηλυκή εξουσία"
Στους προχριστιανικούς αιώνες ο Σκορπιός ήταν το μεγαλύτερο ζώδιο, καθώς σχημάτιζε ένα διπλό αστερισμό μαζί με τις δαγκάνες του. Αργότερα αποσπάστηκαν και αποτέλεσαν το σημερινό ζώδιο του Ζυγού. Αστρονομικοί συγγραφείς αναφέρουν πως σε κάποιες αναπαραστάσεις του ζωδίου δείχνουν μια ζυγαριά (Ζυγό) ανάμεσα στις δαγκάνες του Σκορπιού.
Οι αλχημιστές πίστευαν πως μόνο όταν ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό ο σίδηρος μπορεί να μετατραπεί σε χρυσό.
Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που ακολουθεί τον Ζυγό – παρόλο που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά – ακολουθεί το δρόμο του, δηλαδή περπατάει το μονοπάτι της συνύπαρξης αλλά με διαφορετικό βηματισμό.
Η φράση "όλα ή τίποτα" τον χαρακτηρίζει απόλυτα. Αγαπούν τις έντονες αντιθέσεις.
Είναι αποφασιστικός δυναμικός και σταθερός χαρακτήρας, διορατικός, υπομονετικός, επίμονος και παθιασμένος.
Διαθέτει μαγνητική προσωπικότητα, διαίσθηση και πάθος, αντοχή, ήθος και μαχητικότητα.
Κυριαρχείται από έντονα συναισθήματα που πολλές φορές δεν μπορεί να ελέγξει, είναι των άκρων.
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά και έξυπνα ζώδια. Πρόκειται για ένα βαθύ πηγάδι δύναμης που αν αξιοποιηθεί θα εξελιχθεί σε έναν ισχυρό σύμμαχο η σε έναν εκδικητικό εχθρό.
Δε διστάζει να γυρίσει το κεντρί στον εαυτό του, προκειμένου να τελειώνει με τη λανθασμένη προσωπικότητα για το καλό της ψυχής του.
Είναι συνδεδεμένος με την αιθέρια πλευρά του πνεύματος, η οποία συχνά είναι μεταφυσική. Είναι το ζώδιο της διείσδυσης που στοχεύει στην ουσία, γιατί δεν αντέχει την  επιφανειακή  προσέγγιση των πραγμάτων.
Χαρισματική προσωπικότητα που αποπνέει έναν αέρα μυστηρίου πράγμα που ενισχύει την επικίνδυνη γοητεία του. Λαχταρά την εξουσία και δεν διστάζει να την αποκτήσει, είτε με τις γνώσεις, είτε με τους χειρισμούς του.
Ο Σκορπιός έχει φοβερά οξύ πνεύμα με συγκεκριμένες απόψεις που δύσκολα αλλάζουν. Αυτοσαρκάζεται μέχρι τελικής πτώσης, είναι φοβερά καχύποπτος και κολλά σε τραύματα του παρελθόντος.
Αγάπα το μυστήριο, οτιδήποτε κρυφό, οτιδήποτε ερωτικό και εξωτικό. Ότι στοχοποιήσει το κερδίζει. Αντιπαθεί να εκτίθεται και να αλλάζει.
Είναι απόλυτα λογικό ζώδιο, μόνο που η λογική του δεν είναι η" μαθηματική", αλλά η λογική του "ενστίκτου" η οποία δεν μετράται στα εργαστήρια.
"Οτιδήποτε έχει αρχή έχει και τέλος", αυτή η γνώση είναι βαθιά ριζωμένη και οι Σκορπιοί συνυπάρχουν με αυτό. Επίσης σημαντικό είναι ότι ακολουθούνται  από ένα ισχυρό "Κάρμα".
Λατρεύουν την συναισθηματική εγγύτητα, θέλουν να περιβάλλονται από αγάπη, είναι πολύ γλυκά και τρυφερά πλάσματα κατά βάθος , συμπονούν και συμπάσχουν με το συνάνθρωπό τους.
Ο τρόπος τους είναι σχεδόν πάντα τρυφερός και ερωτικός, με στόχο να επιβάλουν με πάθος την προσωπικότητά τους.
Άκρως ερωτικά άτομα με την έννοια του δίνομαι "ψυχή τε και σώματι " αφού ο έρωτας γι' αυτούς είναι ψυχικός,  είναι μυστήριο , είναι ρίσκο.
Ξεγυμνώνουν τον εαυτό τους απέναντι στο σύντροφό τους και του  τον προσφέρουν κομμάτια σε ασημένιο δίσκο, αφού είναι εξαιρετικά πιστοί και αφοσιωμένοι.
Είναι ανυπόφοροι όταν μπαίνει στο μυαλό τους η έμμονη ιδέα της ζήλιας και περνούν τους συντρόφους τους από "ιερά εξέταση" δηλητηριάζοντας έτσι την ερωτική τους ζωή.
Είναι ακαταμάχητοι όταν με τα εύστοχα και λακωνικά σχόλια τους, δίνουν μαθήματα συμπυκνωμένης σοφίας και εμπνέουν τους γύρω τους να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

           "Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.....
       είμαι περήφανος που ζώ αυτή τη διασταύρωση με τις ακρότητες της, διότι έτσι δοκιμάζω τις αντοχές μου, οι οποίες παρότι με συντρίβουν αυτό που έχει σημασία είναι ότι με ανανεώνουν"........

        Χαρούμενα Γενέθλια!!!!!


Cahya
Ενορατική Αστρολόγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου