Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Τα τέσσερα στοιχεία στην ανθρώπινη αύρα


Ως άνθρωποι είστε
 ένας μικρόκοσμος του Σύμπαντος. Το σύνολο της ύπαρξής σας είναι μια αντανάκλαση του συνόλου του Σύμπαντος. Είστε μοναδικοί ως προς αυτό στον πλανήτη γη. Κανένα ζώο, φυτό ή ορυκτό δεν μοιράζεται αυτό το χαρακτηριστικό με την ανθρωπότητα. 
Υπάρχει μια μαγνητική σχέση μεταξύ κάθε πτυχής της ψυχής σας και μιας αντίστοιχης όψης του Σύμπαντος γενικά - μια ροή και επιστροφή μεταξύ του πιο μακρινού φλογερού αστέρα και του αντίστοιχου του στο σώμα, την καρδιά ή το μυαλό σας.  

Υπάρχουν πολλές άλλες διατυπώσεις αυτής της θεμελιώδους αλήθειας - άλλες λεκτικές και άλλες συμβολικές. Οι Αλχημιστές συνόψισαν αυτήν την αρχή ως: «Όπως επάνω, έτσι και κάτω». Ο Χριστιανισμός το έχει διατυπώσει με την αρχή ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ ’εικόνα του Θεού. Στα σύγχρονα κινήματα της νέας εποχής, ο Νόμος της Έλξης ισχυρίζεται ότι όπως είστε μέσα, έτσι είναι και γύρω σας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν τεράστιους ναούς σε σχήμα ανθρώπινου σώματος, με τις μετρήσεις των τοίχων και των δωματίων σε τέλεια αναλογία με τις μετρήσεις των αντίστοιχων τμημάτων του σώματος. Αυτοί οι ναοί αφιερώνουν την αντίληψη του ανθρώπου ως μαγικού καθρέφτη - μια λεπτή κάψουλα που περιέχει Όλα Όσα Είναι. Δεν υπάρχει τίποτα στο Σύμπαν που να μην υπάρχει επίσης στη σάρκα και το αίμα ενός ανθρώπου.
Μια απλή περίληψη του "All That Is" βρίσκεται στα τέσσερα στοιχεία: Γη, Αέρας, Φωτιά και Νερό. Αυτό το σύνολο θεμελιωδών κατηγοριών περιλαμβάνει τα πάντα και οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί στο φυσικό σύμπαν. Όλα αποτελούνται από κάποιο συνδυασμό αυτών των τρόπων ενέργειας και δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αυτές τις τέσσερις μορφές ενέργειας στο φυσικό επίπεδο. Μεταξύ των στοιχείων, δύο είναι ενεργά (Νερό και Φωτιά), ένα είναι λεπτό (Αέρας) και ένα είναι πυκνό (Γη).  
Αλλά οι εσωτεριστές αντιλαμβάνονται αυτά τα στοιχεία σε επίπεδα που είναι πέρα ​​από τον φυσικό κόσμο. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν όχι μόνο κάθε κατάσταση φυσικής ύλης αλλά και κάθε κατάσταση λεπτής ενέργειας. Τα τέσσερα στοιχεία περιλαμβάνουν όλα όσα υπάρχουν στον εξωτερικό κόσμο - και επίσης όλα όσα υπάρχουν στον εσωτερικό κόσμο.  
Μέσα σε κάθε άτομο υπάρχουν οι βασικοί παράγοντες που σχετίζονται με τα τέσσερα επίπεδα του ενεργειακού πεδίου. Το φυσικό σώμα (Γη) είναι πυκνό, το συναισθηματικό σώμα (νερό) είναι ενεργό, ο νους (αέρας) είναι λεπτός και το πνεύμα (φωτιά) είναι επίσης ενεργό. 

ΦΩΤΙΑ :
Η πνευματική όψη ταυτίζεται με τη θεϊκή σπίθα. Το επίπεδο της Φωτιάς στο ενεργειακό σώμα αντιστοιχεί στην πιο θεμελιώδη ουσία σας-την ίδια τη θέληση για ζωή. Όπως η φωτιά βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση ανοδικής πορείας, έτσι και το ανθρώπινο πνεύμα βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση επέκτασης και εξερεύνησης.  Στο επίπεδο του πνεύματος βρίσκουμε την απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με τον σκοπό ή την αποστολή μας στη ζωή. Τι σε ικανοποιεί; Ποια επιδίωξη σας δίνει την αίσθηση ότι ζείτε μια ζωή με νόημα; Τελικά η απάντηση στην ερώτηση "Ποιος είμαι;" είναι η απάντηση στις ερωτήσεις: Τι μου φέρνει τη Χαρά; Τι είδους δραστηριότητα θεωρώ πολύ σημαντική; Ποια ευθύνη, εθελοντικά ανέλαβα, βρίσκω βαθιά ανταποδοτική;  
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που μας εντάσσουν στη φύση του Πνεύματος ή στον ουσιαστικό Εαυτό. Στην Αστρολογία, αυτή η πνευματική ουσία του ατόμου συνδέεται με την τοποθέτηση του Ήλιου, τη φωτιά όλων των πυρκαγιών.  
Η φωτιά του πνεύματος πρέπει να τροφοδοτείται και να φροντίζεται προσεκτικά, γιατί αν το φως του πνεύματος πνιγεί θα υπάρξει μείωση στο νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα.  


ΑΕΡΑΣ:
Στο λεπτό επίπεδο του Αέρα βρίσκουμε το βασίλειο του Νου. Ο αέρας, όντας διαφανής, συνδέεται με τη διαύγεια και τη διαύγεια - ιδιότητες που συνδέονται επίσης με ένα υγιές μυαλό.  
Πολλά από τα ρητά μας το εκφράζουν, όπως για παράδειγμα, όταν ισχυριζόμαστε ότι η αποκάλυψη μιας νέας προοπτικής ήταν σαν «μια ανάσα φρέσκου αέρα» ή ότι σκοπεύουμε να κάνουμε μια βόλτα στο ύπαιθρο για να «καθαρίσουμε το μυαλό μας». Όταν κάποιος είναι λογικός και έχει νόημα, λέμε ότι «βλέπει καθαρά».  
Μοναχοί, γκουρού και οραματιστές έχουν συχνά εγκαταστήσει τους χώρους διαλογισμού τους στις ψηλότερες κορυφές του βουνού, πιστεύοντας ότι η αναπνοή σε καθαρότερο, καθαρότερο αέρα παρήγαγε μια ανύψωση στη συνείδηση ​​και υψηλότερα είδη σκέψης. αναφερόμαστε στην ίδια αρχή όταν μιλάμε για «ανύψωση» των συναισθημάτων μας στη βασική πράξη συμβιβασμού ή διαπραγμάτευσης.  
Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ευθέως όταν οι φωτιές των πιο αγαπημένων μας επιθυμιών καίνε το μυαλό από ψηλά, ούτε όταν τα νερά των συναισθημάτων πλημμυρίζουν από κάτω. Το στοιχείο του αέρα είναι λεπτό, χωρίς βάρος. Είναι τόσο αποκομμένη από τα όρια της φυσικής ύλης όσο είναι δυνατόν να είναι ενώ υπάρχει ακόμα.  
Είναι αυτή η ποιότητα της απομάκρυνσης ή της αποσύνδεσης που φιλοδοξούμε όταν αναζητούμε αντικειμενικότητα. Προσπαθούμε να είμαστε «πάνω απ’ όλα »όταν χρησιμοποιούμε το μυαλό για επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη ή ανάλυση. Στην αντικειμενικότητα, δεν αφήνουμε τη σκέψη μας να ισορροπήσει ή να «βαραίνει» με προκατάληψη ή συναισθηματικές επενδύσεις. 

ΝΕΡΟ: 
Το συναισθηματικό σώμα αντιστοιχεί στο στοιχείο του νερού. Το νερό είναι χωρίς όρια και χωρίς μορφή. Το νερό γεμίζει οποιοδήποτε χώρο, κινείται γύρω από οποιοδήποτε εμπόδιο και καταναλώνει οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του. Το νερό είναι ενεργό, σαν τη φωτιά, υπάρχει σε μια κατάσταση αιώνιας κίνησης, διαμορφώνεται συνεχώς, ποτέ με τον ίδιο τρόπο δύο φορές.  
Με τον ίδιο τρόπο, τα συναισθήματά μας είναι δυναμικά και μεταβλητά, λειτουργώντας σύμφωνα με το δικό τους είδος νόμου. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε το σχήμα των συναισθημάτων μας με τον τρόπο που μπορούμε να καθορίσουμε το σχήμα των αντικειμένων που ανήκουν στη σφαίρα της γης. Ούτε υπάρχει αντικείμενο αντικειμενικά «σωστό» ή «λάθος» συναίσθημα, με τον τρόπο που υπάρχουν αντικειμενικά σωστές ή λάθος ιδέες. Είμαστε κορεσμένοι με τα συναισθήματά μας, όποια κι αν είναι αυτά. Ρέουν μέσα μας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις προθέσεις, τους στόχους, τις επιδιώξεις ή τις περιστάσεις μας, και μας τρώει η διάθεση που έχει διαρρεύσει, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να «ταιριάζει» στην κατάσταση ή να έχει λογική αίσθηση.  
Ωστόσο, το νερό είναι η μόνη ουσία που απαιτείται από κάθε μορφή ζωής για την επιβίωση. Το αν τα συναισθήματά μας παίρνουν ή όχι τη μορφή που περιμένουμε ή πιστεύουμε ότι πρέπει, ωστόσο πρέπει να υποταχθούμε στην εξουσία τους, γιατί μια ζωή χωρίς χαρά δεν είναι βιώσιμη. Η έλλειψη υγείας στο συναισθηματικό σώμα επιφέρει γρήγορα επιδείνωση της υγείας και στο φυσικό και ψυχικό σώμα.  

ΓΗ
Η όψη που αντιστοιχεί στο στοιχείο της γης στο ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο είναι το φυσικό σώμα. Το σώμα είναι ο αγιασμός των άλλων τριών επιπέδων. Το σώμα εκδηλώνει το περιεχόμενο του πνεύματος, του νου και της καρδιάς.  
Αυτή η ιδέα αντικατοπτρίζεται στην αρχαία γιόγκικη φιλοσοφία, η οποία θεωρούσε ότι το αίμα είναι η ίδια η ουσία ενός ατόμου. Ο Yogis παρατήρησε ότι οι λειτουργίες του νου, της καρδιάς, του σώματος και των πνευματικών ικανοτήτων διεγείρουν διάφορους αδένες του ενδοκρινικού συστήματος να απελευθερώνουν ορμόνες στο αίμα. Αυτές οι ενδοκρινικές συνδέονται το καθένα με ένα τσάκρα και τα τσάκρα είναι οχήματα του νου που αφομοιώνουν τη συνείδηση.  
Με αυτόν τον τρόπο, το αίμα είναι ένα δοχείο συνείδησης. Το αίμα σας είναι ένα ρεύμα ιδεών που έχετε σκεφτεί, τα συναισθήματα που έχετε νιώσει, οι ενέργειες που έχετε κάνει και τα ιδανικά που έχετε ζήσει.  
Φροντίστε, λοιπόν, για κάθε ένα από τα σώματά σας, γιατί όπως είστε μέσα, έτσι θα είστε και έξω! 

Mary West is a metaphysician, writer, astrologer, and Magician.


ΠΗΓΗ: https://askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου