Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ποιος είναι ο ρόλος της Έρις στην Αστρολογία


 Η Έρις είναι ένας πλανήτης νάνος που ανακαλύφθηκε το 2005 και έκτοτε έχει υιοθετήσει ζωτικό ρόλο στην αστρολογία. Η Έρις θεωρήθηκε ότι είναι ο 10ος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γνωστός νάνος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, έρχεται στη δεύτερη θέση μετά τον Πλούτωνα. Ο Έρις χρειάζεται 558 χρόνια για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, καθιστώντας τον ένα από τα πιο αργά κινούμενα πλανητικά σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Η θέση της Έρις βρίσκεται κοντά στην τροχιά του Ποσειδώνα, πέρα ​​από τη Ζώνη Κάιπερ. Η Έρις απέχει 68 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο (μία αστρονομική μονάδα είναι η απόσταση από τον Ήλιο έως τη γη), και λόγω της απόστασής της από τον Ήλιο, το φως του ήλιου χρειάζεται 9 ώρες για να φτάσει στην επιφάνεια της Έριδας.
Στην ελληνική μυθολογία, η Έρις είναι η προσωποποίηση του χάους, της διαμάχης και της διχόνοιας. Η Έρις ήταν η κόρη της Νύχας, που είναι η προσωποποίηση της νύχτας. Η Έρις είναι επίσης η αδερφή και η σύντροφος του Άρη, και η Έρις ήταν γνωστό ότι ήταν μέρος της έναρξης του Τρωικού Πολέμου. Η Έρις είχε έναν γιο, τον Στριφ, τον οποίο αγόρασε μαζί της όταν οδήγησε το άρμα στον Τρωικό Πόλεμο μαζί με τον Άρη. Καλεσμένοι στον γάμο του Πηλέα και της Θέτις, που είναι γονείς του Αχιλλέα ήταν όλοι οι Ολυμπιονίκες. Ωστόσο, η Έρις δεν ήταν καλεσμένη γιατί πάντα προκαλούσε χάος και διχόνοια όπου κι αν πήγαινε. 

Ποιος είναι ο ρόλος της Έρις στην Αστρολογία; 
Η Έρις έχει παρόμοιο ρόλο με τον Πλούτωνα στην αστρολογία, καθώς η Έρις υποδεικνύει πώς και πότε εκφράζεις την πιο επαναστατική πλευρά σου. Το πώς τοποθετείται η Έρις στον γενέθλιο χάρτη σας μπορεί να δείξει πώς εκφράζετε τη διαφωνία και την εξέγερση για συγκεκριμένα πράγματα. Μερικά ζώδια, όπως ο Κριός και ο Υδροχόος, είναι εκ φύσεως επαναστατικά και ασυμβίβαστα. Ωστόσο, άλλα ζώδια δεν είναι γνωστό ότι είναι έτσι, αλλά μπορούν να εμφανίσουν αυτά τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις σε ορισμένους τομείς της ζωής τους. Η λύση για να κατανοήσετε πώς μιλάτε και παλεύετε ενάντια σε αυτά με τα οποία διαφωνείτε υποδεικνύεται μέσω της τοποθέτησης Eris σας. Η τοποθέτηση του Ήλιου μπορεί να μην δίνει μια ακριβή εικόνα της επαναστατικής ιδιοσυγκρασίας ενός ντόπιου.


Έρις στον Κριό
Η Έρις μπήκε στον Κριό το 1922 και θα παραμείνει εκεί μέχρι το 2048. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σήμερα έχουν Έριδα στον Κριό, καθώς η Έρις θα περάσει περίπου 126 χρόνια σε αυτό το ζώδιο. Η συλλογική έκφραση της Έρις στον Κριό είναι ότι κάθε άτομο έχει επίγνωση των επιθυμιών και των αξιών του και το βρίσκει εύκολο να πολεμήσει ή να μιλήσει ενάντια σε αυτό που δεν θέλει. Η Έρις στον Κριό έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν επίγνωση των επιθυμιών τους και προκαλούν και παλεύουν ενάντια σε ό,τι αντιτίθεται στις επιθυμίες τους. 
Όσο η Έρις είναι στον Κριό, μαθαίνουμε πώς να είμαστε πιο δυνατοί και εργαζόμαστε σκληρά και παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωσή μας. Δεν συγκρατούμε τον θυμό και την οργή μας και η φωνή του καθενός είναι απαραίτητη και πρέπει να ακουστεί. Καθώς η Έρις ξοδεύει δεκαετίες σε ένα ζώδιο, έχει ισχυρή επιρροή στις μάζες και στο πώς προσεγγίζουν αυτό για το οποίο θέλουν να αγωνιστούν. Συχνά, μπορούμε να αισθανόμαστε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερα κίνητρα για τον εαυτό τους και ανησυχούν για τον εαυτό τους σε αυτόν τον κόσμο, κάτι που μπορεί να είναι η συλλογική επίδραση που έχει η Έρις σε εμάς για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον κόσμο με γρήγορο ρυθμό, που αλλάζει συνεχώς. 


Η Έρις μέσα από τους οίκους:


Η Έρις στον 1ο Οίκο
Υπάρχει έντονη ανάγκη να ξεχωρίσεις από το πλήθος και να σε προσέξουν. Πολύ συχνά, οι ιθαγενείς μπορεί να συμπεριφέρονται εξαιρετικά επαναστατικοί και ανταγωνιστικοί απέναντι σε ορισμένα πράγματα, φέρνοντας μεγάλη προσοχή στον εαυτό τους μέσω της διαφωνίας τους. Πολύ δράμα και ένταση συμβαίνει στη ζωή αυτών των ιθαγενών, επειδή είναι πολύ ανοιχτοί και επιθετικοί όταν εκφράζουν τις απόψεις, τις επιθυμίες και τις αξίες τους. 


Η Έρις στον 2ο Οίκο
Αυτοί οι ντόπιοι επαναστατούν ενάντια στο τρέχον οικονομικό σύστημα και αρνούνται να συμμετάσχουν. Οι ιθαγενείς της Έρις του 2ου οίκου έχουν υψηλή εξειδίκευση στο να βρίσκουν καινοτόμους και ανεξάρτητους τρόπους να κερδίζουν τα προς το ζην που δεν εξαρτώνται από το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο στόχος αυτών των ιθαγενών είναι να ζουν εκτός δικτύου και να ζουν έναν αυτάρκη τρόπο ζωής και θα επαναστατήσουν ενάντια σε οτιδήποτε αφαιρεί την οικονομική τους ελευθερία. 


Η Έρις στον 3ο Οίκο
Το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν λειτουργεί για αυτούς τους ιθαγενείς και μπορούν να πολεμήσουν και να επαναστατήσουν εναντίον του. Αυτοί οι ντόπιοι είναι μάστορες στο να βρίσκουν τους δικούς τους τρόπους μάθησης και δεν λειτουργούν καλά όταν ακολουθούν εκπαιδευτικά συστήματα που έχουν δημιουργηθεί από άλλους. 


Η Έρις στον 4ο Οίκο
Η εξέγερση ενάντια στις οικογενειακές τους αξίες θα είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής αυτών των ιθαγενών. Συχνά αισθάνονται σαν το περίεργο και βρίσκουν ένα νέο σύστημα αξιών και τρόπο ζωής διαφορετικό από τις οικογένειές τους. 


Η Έρις στον 5ο Οίκο
Μπορεί να μην είναι εύκολο για αυτούς τους ιθαγενείς να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν, και μπορεί να διαφωνούν με τις μεθόδους άλλων ανθρώπων να απολαμβάνουν τη ζωή. Αυτοί οι ντόπιοι βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τη ζωή και αγωνίζονται να βρουν ανθρώπους που συνδέονται με το όραμά τους για μια καλή στιγμή. 


Η Έρις στον 6ο Οίκο
Αυτοί οι ντόπιοι νιώθουν μεγάλη αντίσταση απέναντι στη δομή εργασίας 9-5 και βρίσκονται συνεχώς σε αντίθεση με τη ρουτίνα, τη δομή και την εξουσία. Τα περισσότερα άτομα της Έρις του 6ου οίκου θα γίνουν αυτοαπασχολούμενοι καθώς αντιμετωπίζουν πάρα πολλές συγκρούσεις σε επίσημους εργασιακούς χώρους.


Η Έρις στον 7ο Οίκο
Η εύρεση ισορροπίας στις σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτοί οι ιθαγενείς βρίσκονται συνεχώς σε σύγκρουση με τους συντρόφους τους, θέλοντας να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο λόγω των αρνητικών επιρροών που μπορεί να έχουν οι σχέσεις πάνω τους. 


Η Έρις στον 8ο Οίκο
Αυτοί οι ιθαγενείς μπορεί να είναι υπερβολικά οικείοι ή δεν μπορούν να συνδεθούν στενά με άλλους. Οι ιδιωτικές τους επιθυμίες μπορούν να προκαλέσουν πολύ χάος και ασυμφωνία στη ζωή τους όταν τις κάνουν γνωστές στους άλλους. 


Η Έρις στον 9ο Οίκο
Μπορεί να υπάρχει μεγάλη αντίσταση απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία, διαφορετικά οι ντόπιοι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές τους αξίες. Αυτοί οι ντόπιοι μαθαίνουν καλύτερα μέσω της έρευνας και των εμπειριών τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις κατά την εγγραφή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 


Η Έρις στον 10ο Οίκο
Η επιτυχία είναι σημαντική για αυτούς τους ιθαγενείς, αλλά πρέπει να είναι με τους όρους τους. Οι ιθαγενείς της Έρις του 10ου οίκου αμφισβητούν και αντιστέκονται στην εξουσία επειδή πιστεύουν ότι πρέπει να είναι οι ίδιοι η αυθεντία. Το να παίρνουν εντολές από άλλους δεν είναι εύκολο και συνήθως βρίσκουν ότι έχουν περισσότερες γνώσεις από τους ανωτέρους τους.

 
Η Έρις στον 11ο Οίκο
Οι φιλίες μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν. Οι ιθαγενείς της Έρις του 11ου οίκου διαφωνούν συνεχώς με τους φίλους τους και αμφισβητούν τις αξίες τους.  

Η Έρις στον 12ο Οίκο
Αυτοί οι ντόπιοι μπορεί να έχουν πολλές ανεπίλυτες συναισθηματικές αποσκευές. Θα βιώσουν συγκρούσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής μέχρι να βρουν υγιείς τρόπους να αντιμετωπίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους αντί να τους καταπιέζουν και να τους αντιστέκονται.

Ellastrology
ΠΗΓΗ: https://askastrology.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου