Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κινεζική Αστρολογία: Έτος του Νερού Τίγρη 2022



Η Κινεζική Αστρολογία περιλαμβάνει 12 ζώδια, καθένα από τα οποία κυβερνάται από διαφορετικό ζώο, και τα πέντε στοιχεία - ξύλο, νερό, μέταλλο, γη και φωτιά. 
Ξεκινώντας από το Σεληνιακό Νέο Έτος του 2022, το οποίο πέφτει είτε στις 31 Ιανουαρίου είτε στην 1η Φεβρουαρίου, ανάλογα με τη ζώνη ώρας σας, ο κυβερνήτης του κινεζικού ζωδιακού κύκλου θα γίνει ο Τίγρης του Νερού.

Ο Τίγρης είναι ένα άγριο, γενναίο και θαρραλέο ζώο, που σηματοδοτεί ότι αυτό το σεληνιακό έτος είναι ένα έτος όπου μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους μας και να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν υπάρχει όνειρο πολύ μεγάλο ή πολύ μεγάλη φιλοδοξία τη χρονιά του Τίγρη!
Η χρονιά της Τίγρης μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη δική μας εσωτερική δύναμη και να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε όταν βάλουμε το μυαλό μας σε κάτι. Στην πραγματικότητα, η χρονιά του Τίγρη είναι συχνά ένας θετικός οιωνός όσον αφορά την επαγγελματική ανέλιξη.
Εάν έχετε μεγάλα όνειρα, έναν τολμηρό στόχο ή ένα έργο που θα θέλατε να ξεκινήσετε, η χρονιά του Τίγρη προσφέρει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να το πραγματοποιήσετε.
Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η Τίγρη είναι ένα υπομονετικό πλάσμα που χρειάζεται χρόνο για να καταδιώξει το θήραμά του και να κάνει την κίνησή του. Ενώ μπορούμε απολύτως να πηδήξουμε και να κάνουμε τολμηρά βήματα, πρέπει επίσης να είμαστε υπομονετικοί και να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα ευθυγραμμιστούν με τον τέλειο συγχρονισμό. Ακριβώς όπως η τίγρη κυνηγά για το θήραμά της, μπορούμε να κάνουμε υπολογισμένες κινήσεις αλλά και να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε την τέλεια ευκαιρία να ορμήσουμε.
Στην Κινεζική Αστρολογία, το έτος της Τίγρης λέγεται ότι φέρνει ξαφνική αλλαγή και μπορεί να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων και χρημάτων. Μπορεί να το δούμε αυτό να εκδηλώνεται στον κόσμο γύρω μας καθώς αρχίζουμε συλλογικά να αναθεωρούμε αυτό που πραγματικά εκτιμούμε.
Η Δυτική Αστρολογία υποστηρίζει επίσης αυτήν την ιδέα το 2022, καθώς υπάρχει ενέργεια που επιπλέει φέτος στον κόσμο που είναι πιθανό να αλλάξει τα πράγματα που εκτιμούμε και τα πράγματα που θεωρούμε άξια τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Οι αξίες μας είναι προς αναθεώρηση και με αυτήν την ανασκόπηση, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι αρχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε νέα πράγματα και τρόπους ύπαρξης στη ζωή μας.
Ο Τίγρης δεν είναι απλώς ένα ισχυρό, θαρραλέο πλάσμα αλλά και ένα πολύ διαισθητικό. Έχει μια έντονη έκτη αίσθηση και είναι σε θέση να αντιληφθεί πράγματα στο περιβάλλον του που εμείς δεν μπορούμε.
Στη χρονιά του Τίγρη, μπορούμε να πάρουμε μερικές από αυτές τις διαισθητικές δεξιότητες και να τις χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε να καθοδηγήσουμε τις αποφάσεις μας προς τα εμπρός. Εμπιστευόμενοι την εσωτερική μας φωνή και δίνοντας προσοχή στις λεπτές ενδείξεις του περιβάλλοντός μας, μπορεί να παρατηρήσουμε τα σημάδια και τις ενδείξεις που στέλνει το Σύμπαν για να μας καθοδηγήσει.
Το στοιχείο του νερού ενισχύει επίσης τις διαισθητικές ενέργειες του σεληνιακού νέου έτους 2022. Το στοιχείο του νερού μπορεί επίσης να αυξήσει τα συναισθήματά μας και να μας κάνει πιο ευαίσθητους στις ενέργειες του κόσμου γύρω μας.
Το να νιώθουμε επιπλέον ευαισθησία μπορεί να είναι μια υπερδύναμη και να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τις συχνότητες του Σύμπαντος, επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε ένα με όλα. Όμως, το να νιώθουμε υπερβολικά ευαίσθητοι μπορεί επίσης να αποστραγγίσει και να εξαντλήσει εάν δεν προστατεύσουμε τον εαυτό μας ή δεν καταβάλουμε προσπάθεια να φροντίσουμε την ενέργειά μας.
Η λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία του ενεργητικού σας σώματος θα είναι σημαντική φέτος, και μπορούμε να το κάνουμε δουλεύοντας με τις θεραπευτικές δυνάμεις του νερού.
Το νερό συγκρατεί τους κραδασμούς, επομένως η φόρτιση ενός ποτηριού νερού προτού το πιούμε, η πρόθεση πριν μπούμε στο μπάνιο ή το ντους ή ο χρόνος στον ωκεανό είναι όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συνδεθούμε με τις θεραπευτικές δυνάμεις του νερού.
Το στοιχείο του νερού δείχνει επίσης ότι πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνεχίσουμε τη ροή φέτος. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να αισθανόμαστε σταθεροί ή ασφαλείς στα πόδια μας, αλλά αν ενταχθούμε στον ρυθμό των κυμάτων θα περάσουμε πολύ πιο εύκολα από το να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε εναντίον τους.
Στη Δυτική Αστρολογία, υπάρχει μια ισχυρή έλξη για τη δημιουργία ασφάλειας και ένα γερό θεμέλιο το 2022 . Ίσως η ενέργεια του Water Tiger να μας υπενθυμίζει ότι ενώ μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλιά μας και να λάβουμε μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας, δεν μπορούμε να δεθούμε πολύ. Ίσως υπάρχει ένα ορισμένο στοιχείο παράδοσης που χρειάζεται ακόμα καθώς προχωράμε μέσα στη χρονιά.
Το νερό είναι επίσης μια εξαιρετικά δημιουργική ενέργεια, υποδεικνύοντας ότι αυτό το Σεληνιακό Νέο Έτος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για δημιουργικά έργα.
Η Δυτική Αστρολογία υποστηρίζει επίσης αυτή την ιδέα με τον Δία να περνά το μεγαλύτερο μέρος του έτους στο ζώδιο των Ιχθύων. Ενώ βρίσκεται στους Ιχθείς, ο Δίας θα ενωθεί επίσης με τον Ποσειδώνα, τον Θεό της Θάλασσας, ενισχύοντας τη δημιουργική και διαισθητική δύναμη του στοιχείου του νερού.
Τη χρονιά του Νερού Τίγρη, και με τον Δία και τον Ποσειδώνα και οι δύο στους Ιχθείς, το στοιχείο του νερού θα είναι πολύ ισχυρό. Μπορεί επίσης να το δούμε αυτό να αντανακλάται στη μητέρα φύση με αύξηση των βροχοπτώσεων ή ακόμα και πλημμύρες ή παλιρροϊκά κύματα.
Η προσοχή μας μπορεί επίσης να επιστηθεί σε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη βιωσιμότητα σχετικά με την παροχή νερού και την επεξεργασία και διαχείριση του νερού.
Η χρονιά του Water Tiger είναι χρονιά φιλοδοξίας, θάρρους, διαίσθησης και δημιουργικότητας. 

Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενσωματώσετε αυτήν την ενέργεια:

  • Ξεπεράστε έναν φόβο ή μια περιοριστική πεποίθηση που σας κρατάει πίσω
  • Πιάστε τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε σκέψη που ξεκινά με το «Δεν είμαι αρκετά καλός…» και δείτε αν μπορείτε να το αλλάξετε σε «Κι αν μπορώ…»
  • Κάντε ένα θαρραλέο άλμα για να δοκιμάσετε κάτι νέο
  • Βρείτε τρόπους για να ενισχύσετε την ικανοποίηση από την καριέρα σας
  • Επανεξετάστε τις αξίες σας και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς
  • Να είστε υπομονετικοί, να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να αναλάβετε δράση
  • Συνδεθείτε με την εσωτερική σας ενέργεια της γάτας - εξερευνήστε τι σημαίνει αυτό για εσάς
  • Χρησιμοποιήστε νερό για θεραπεία - φορτίστε ένα ποτήρι νερό με πρόθεση πριν το πιείτε, κάντε μπάνιο, περάστε χρόνο κοντά στη θάλασσα κ.λπ.
ΤΑΝΑΖ
ΠΗΓΗ: https://foreverconscious.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου