Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Χείρωνας ανάδρομος στο Κριό 15/07 - 19/12

 


Ο Chiron μπαίνει οπισθοδρομικά στις 15 Ιουλίου 2021, ενώνοντας τον Δία, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Όλα αυτά τα κοσμικά σώματα υποχωρούν κάθε χρόνο, οπότε αυτή η ενέργεια είναι μέρος του φυσικού ρυθμού που βιώνουμε κάθε χρόνο.Ο Chiron, προσθέτοντας το ανάδρομο μείγμα, φέρνει μια νέα δυναμική στην εργασία και μετατοπίζει την ενέργειά της στην πρώτη γραμμή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα την ημέρα που ο Chiron πηγαίνει Retrograde και την ημέρα που κατευθύνεται σε ορθή φορά που συμβαίνει στις 19 Δεκεμβρίου.
Η μέρα που ένας πλανήτης πηγαίνει οπισθοδρομικά και μετά κατευθύνεται ξανά είναι οι ημέρες ισχύος για παρακολούθηση, και μια στιγμή όπου μπορούμε να εργαστούμε με την ενεργητική έκφρασή του με μεγαλύτερη ευκολία.
Ο Χείρων δεν είναι τεχνικά πλανήτης αλλά αστεροειδής που περιστρέφεται μεταξύ Κρόνου και Ουρανού. Παρόλο που ο Χείρων δεν είναι πλανήτης, στην αστρολογία, εξακολουθεί να είναι μια σημαντική κοσμική ενέργεια για να εργαστείς.
Ο Χείρων είναι Κένταυρος και ο μύθος λέει ότι ο Χείρων εγκαταλείφθηκε κατά τη γέννηση και αφέθηκε να φροντίσει τον εαυτό του. Ήταν μέσω αυτής της πληγής της εγκατάλειψης και της δύσκολης ανατροφής που κατάφερε να σηκωθεί και να μετατρέψει τις πληγές της σε ισχυρές πύλες θεραπείας.
Ήταν οι πληγές του Χείρωνα που άνοιξαν το δρόμο για το ρόλο του ως ισχυρού θεραπευτή, δασκάλου, ψυχικού και φιλόσοφου. Γι 'αυτό ο Χείρων αναφέρεται ως ο πληγωμένος θεραπευτής.
Όλοι έχουμε τις ίδιες δυνάμεις με τον Χείρωνα. Μέσα σε κάθε έναν από εμάς, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τις πληγές και τα σημεία του πόνου μας και να τα μετατρέψουμε σε πηγή δύναμης.
Όπως λέει ο ποιητής Ρούμι -  η πληγή είναι εκεί όπου μπαίνει το φως.
Η θέση του Χείρωνα μεταξύ Κρόνου και Ουρανού είναι επίσης σημαντική για την κατανόηση της ενέργειας που φέρνει.
Ο Κρόνος είναι μια πολύ γειωμένη, ριζωμένη ενέργεια, ενώ ο Ουρανός θεωρείται πλανήτης με υψηλότερη δόνηση. Η ενέργεια του Ουρανού μπορεί επίσης να προκαλέσει αφύπνιση και άνοδο της ενέργειας Κουνταλίνι.
Ο Chiron μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων της ύπαρξης και μερικές φορές αναφέρεται ως η γέφυρα του ουράνιου τόξου.
Η γέφυρα του ουράνιου τόξου σηματοδοτεί τη σύνδεση μεταξύ μιας κατάστασης συνείδησης και της επόμενης, και αυτή η ιδέα ενισχύεται περαιτέρω αν κοιτάξουμε την αιγυπτιακή αστρολογία.
Στην αρχαία αιγυπτιακή αστρολογία, ο Χείρων πήγε με άλλο όνομα - Anpu ή Anubis, ο θεός της μετά θάνατον ζωής και χαμένες ψυχές.
Πολλοί από τους μύθους και τους μύθους που χρησιμοποιούνται στη Δυτική Αστρολογία μπορούν να αναχθούν στην Αιγυπτιακή και Βαβυλωνιακή αστρολογία και ο Anubis μπορεί να θεωρηθεί ως ομόλογός του Chiron.
Ακριβώς όπως ο Χείρων, ο Anubis εγκαταλείφθηκε ως παιδί. Μέσω αυτής της οδυνηρής ανατροφής που ο Anubis ήταν επίσης σε θέση να ανέβει στο ευγενές επάγγελμα του Guardian of the Underworld.
Ήταν δουλειά του Anubis να καλωσορίσει τους νεκρούς στον κάτω κόσμο και να τους καθοδηγήσει καθώς μεταβαίνουν στη μετά θάνατον ζωή. 
Χρειάζεται μια ειδική ψυχή για να του δοθεί μια τέτοια θέση, και χωρίς αμφιβολία, ήταν ο πόνος και ο πόνος του Anubis που του επέτρεψε να αναπτύξει τη συμπόνια, τη διάκριση και την πίστη για να περπατήσει ψυχές σε ένα τέτοιο ταξίδι.
Καθώς ο Chiron ή ο Anubis ταξιδεύει οπισθοδρομικά, είμαστε σε θέση να πάμε μέσα στις δικές μας πληγές και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή δύναμης και θεραπείας.
Αυτή η ενέργεια δεν αφορά την απόκτηση μιας κατάστασης τελειότητας μέσω της θεραπείας, αλλά αφορά την αναγνώριση και αποδοχή στις πληγές μας με τρόπο που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στη σοφία που μπορούν να φέρουν.
Ο Χείρων δεν θέλει να θεραπεύσουμε γιατί θα μας κάνει «καλύτερους». Θέλει να μάθουμε πώς να βάζουμε αυτές τις πληγές ως ισχυρές πύλες σοφίας, γνώσης και δύναμης. Με την εξαγωγή αυτών των πληροφοριών, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα μεγαλύτερο και πληρέστερο δυναμικό.
Αυτό το επίπεδο θεραπευτικής εργασίας αφορά την υπέρβαση, αντί να προσπαθούμε να «διορθώσουμε» τους εαυτούς μας για να είμαστε άξιοι. Είμαστε ήδη άξιοι, ανεξάρτητα από τις πληγές που ζουν μέσα.
Αυτή η ενέργεια ενισχύεται ιδιαίτερα, καθώς ο Χείρωνας είναι επί του παρόντος στο σημάδι του Κριού, του κεφαλιού. 
Με τον Χείρωνα στο Κριό, υποστηρίζουμε ακόμη περισσότερο να βρούμε τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και το θάρρος που μπορεί να προκύψει όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πληγές μας και τους βλέπουμε όχι ως σημεία πόνου αλλά ως σημεία δυναμικού.
Ο Chiron στο Κριός μας υπενθυμίζει ότι είναι πολύ πιο ωφέλιμο να επιτρέψουμε στις πληγές μας να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να προσφέρουν δύναμη, αντί να τις θεωρούμε ως κάτι που μας επιβραδύνει ή μας κάνει κατώτερους με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα τραύματα είναι οδυνηρά και μερικές πληγές κόβονται τόσο βαθιά που ποτέ δεν μας αφήνουν πραγματικά, αλλά αυτό είναι εντάξει. Δεν χρειάζεται να είμαστε ένα τακτοποιημένο πακέτο για να ζήσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή.  
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την οπισθοδρομική ενέργεια όχι για να καλύψουμε τις πληγές μας, αλλά για να αναγνωρίσουμε ότι ο Χείρων, τα δεινά μας, πολύ συχνά μπορούν να μας οδηγήσουν στην πορεία του πεπρωμένου μας. 
Χρησιμοποιήστε αυτήν την οπισθοδρομική ενέργεια για να σκεφτείτε τι σας έχουν διδάξει οι πληγές σας. Καθίστε με τις πληγές σας και γνωρίστε τις. Δείτε αν μπορείτε να αποδεσμεύσετε οποιεσδήποτε κρίσεις και απλώς να καθίσετε με πόνο που προκαλούν. Καθώς νιώθετε άνετα με αυτό, δείτε αν μπορείτε να σκεφτείτε τι σας έχουν διδάξει αυτές οι πληγές, πώς σας έχουν διαμορφώσει και ποια σοφία μπορεί να έχουν για εσάς. 
Ανοίξτε τη σοφία και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πληγές σας.


ΠΗΓΗ: TANNAZ
https://foreverconscious.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου