Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ήλιος στους Ιχθύς. Ο πειρασμός της λύτρωσης

 Η μετακίνηση του Ήλιου στο ζώδιο των Ιχθύων στις 19 Φεβρουαρίου φέτος είναι κοντά με τη νέα Σελήνη πριν λίγες μέρες. 

Το τελευταίο ταξίδι του Ήλιου είναι μια στάση σ' ένα ζώδιο του Νερού και Μεταβλητό. Αυτή η στάση είναι μια μυητική δίοδος οδηγώντας από το παλιό σε κάτι καινούργιο που δημιουργείται με την εισαγωγή του στο ζώδιο του Κριού.
Είναι μια εποχή ενδοσκόπησης των πεπραγμένων. Βοηθά και η αναδρομή του Ερμή στο  ζώδιο του Υδροχόου. Μια επιστροφή στο παρελθόν είναι αναγκαία για να υπάρξει η σκέψη μπρος τα πεπραγμένα κατά την διαδοχική διάβαση του Ήλιου από όλο το ζωδιακό. Πρόκειται για ένα εορτασμό αυτού του ταξιδιού απέναντι στη Μορφή αλλά και προς το συμπαντικό Θεό. 
Όμως προϋποθέτει και ένα γνωστικό κεφάλαιο αλλά και την αντίθετη δύναμη του αντίθετου ζωδίου της Παρθένου που σχετίζεται με την αυτοκριτική.
Εδώ υπάρχει μια πραγματική αναμέτρηση με το παρελθόν και ως σκοπό το μέλλον καλούμαστε να αρχίσουμε ξανά απαλλαγμένοι από τις παρελθοντικές ατέλειες. 
Αν αυτό που ζητήσαμε αν μας δόθηκε και αν όχι, τι έφταιξε. Η απομάκρυνση από την πνευματικότητα ή η λάθος πνευματικότητα.
Μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος εδώ είναι περιοριστικός και αυτό απαιτεί εγρήγορση. Δεν ξεχνάμε ότι μετά από αυτό των κύκλο έρχεται ταυτόχρονα με την μετατόπιση του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο οποίος συμπληρώνει τα καρμικά μαθήματα των τελευταίων δυόμισι ετών και προετοιμάζεται για το καινούργιο καρμικό μονοπάτι στο σχέδιο του Υδροχόου. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα κοντά στη νέα Σελήνη τον επόμενο μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Η νέα Σελήνη που θα ακολουθήσει θα στείλει το πνεύμα της συνέχειας χωρίς την Εκδήλωση.
Ο ορίζοντας θα φαίνεται ομιχλώδης και από μακριά θα υπάρχει ένα αμυδρό φως γι' αυτό πρέπει να βάλουμε '' επί τον τύπον των ήλων '' .
Έρχεται η έμπνευση και το όραμα για κάτι καινούριο αλλά δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις. Μένουμε στις ερωτήσεις τι είναι αυτό που μας οδηγεί και που μας οδηγεί.
Θέλει υπομονή το όλο πράγμα και δημιουργικές αναζητήσεις μια που Ερμής κυβερνά το μυαλό αλλά και στον Ιχθύ όλα είναι αφηρημένα μια που μένουμε στις σημειώσεις ή στην καταγραφή των ονείρων που αργότερα θα πάρουν σάρκα και οστά. Όμως όλα πρέπει να συμβαδίζουν με την πνευματική μας ανάπτυξη και εξέλιξη.
Σύνθεση ανώτερου εαυτού και πνευματικού κέντρου
Ο Ποσειδώνας ως πνευματικός πλανήτης που είναι και στους Ιχθύες μας καλεί να συνδεθούμε όχι μόνο με την εσωτερική μορφή της ψυχής αλλά και με τη ψυχή του Σύμπαντος. 
Το διάστημα αυτό θέλει αναμονή, ξεκούραση, υπομονή, νηστεία και αφύπνιση για την αναμέτρηση με το παρελθόν. 
Ως ελεύθερα όντα, με την ελεύθερη βούληση ως οδηγό, έχουμε πάντα την εξουσία να ξαναγεννηθούμε κάνοντας νέες επιλογές που δείχνουν πιο δημιουργικές και θετικές.


ΣΕΛΗΝΗ
Μεταφυσική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου