Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΜΕΡΟΣ Β

 


Έχουμε μια περίοδο όπου οι παγκοσμιοποιητές θα προσπαθήσουν να πλήξουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, φέρνοντας στην εξουσία αυταρχικά καθεστώτα.
Να μην ξεχνάμε ότι με τον Κρόνο ξανά στον Υδροχόο την περίοδο του μεσοπολέμου είχαμε την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. 
Θα υπάρχει ένας φόβος όσο αφορά τη δημοκρατία και τις αρχές, να καταδιώκουν αυτούς που επιζητούν τη μεταρρύθμιση μέσα από μια επαναστατική σκέψη όσο αφορά την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όλοι οι προοδευτικοί στο λόγο, καλούνται αυτό το λόγο να τον κάνουν πράξη, υπερασπιζόμενοι τις δικές τους αρχές απέναντι στα καθεστώτα υποταγής. Οι χώροι που λειτουργεί η σκέψη όπως τα πανεπιστήμια, τα οποία επεκτείνουν την έρευνα πάνω σε καινούργια δεδομένα όσο αφορά το σύμπαν, είναι πιθανόν να εντοπίσουν δυσκολίες όσο αφορά την εκτέλεση των μεθόδων έρευνας. 
Ιδιαίτερη περιοριστική υφή θα έχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα, θα αντιμετωπίσουν την θέσπιση καινούριων κανόνων στο τι θα δημοσιευτεί ή ειπωθεί.
Είναι μια εποχή που θα νιώσουμε αποκλεισμένοι απ' τα κανάλια ενημέρωσης, ενώ οι ειδήσεις θα έχουν μια παραποίηση υπηρετώντας τη καθεστωτική τάξη για την νέα εποχή που δημιουργείται. 
Θα υποστούμε μια άνευ προηγουμένου '' πλύση εγκεφάλου '', ενώ  διάφοροι τυχοδιώκτες επαναστάτες θα ξεμυτίσουν παίζοντας το ρόλο του '' λυτρωτή ''.
Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί σχηματισμοί θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα στο να προσαρμοστούν στα ιδεώδη της νέας εποχής, ενώ θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις καταπιέζοντας γενικά οτιδήποτε ανατρέπει τη μέχρι τώρα θεωρία ή δημιουργεί υπερασπιστές δικαιωμάτων. 
Οι ιδέες και οι ιδεολογίες που μας πηγαίνουν πίσω, που δεν υποστηρίζουν τη διαφώτιση την καινοτομία και την ελευθερία σκέψης πρέπει να τελειώσουν. Όσοι γίνονται δογματικοί και  αποστρέφονται τις ιδέες του ανθρωπισμού και του ιδεαλισμού επίσης. Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της ανθρωπότητας, ώστε να απαλλαγούμε από τους '' βαρβάρους '' που κυβερνούν εμάς χωρίς εμάς.
Ο Κρόνος στον Υδροχόο φέρνει την έλλειψη οραμάτων και την εξασθένηση των ελπίδων για ένα μέλλον νέο, εναλλακτικό και γι' αυτό θα υποστούμε ένα σοκ.
Αυτό μας δίνει ένα περιθώριο στο να αξιολογήσουμε κάποιες αξίες και οράματα με συγκεκριμένες λύσεις και απόψεις που θα έχουν δομή και ουσία.
Ο Κρόνος νιώθει την ανάγκη να είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι και να εργάζεται κάποιος έστω και μέσα από τους περιορισμούς που θέτουν οι παγκοσμιοποιητές με στόχους και συνέπεια. Απαιτεί οργάνωση και προετοιμασία, αλλά και υπομονή και επιμονή προκειμένου να τεθούν οι βάσεις και τα θεμέλια ενός άλλου κόσμου που θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. 
Επομένως ήρθε ο καιρός για αναδιοργάνωση όλων των δομών εκείνων που περιορίζουν την δραστηριότητα του Υδροχοικού μεγαλείου, ώστε να εκπληρώσουν το σκοπό που έχει ως άξονες να φέρει την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την φώτιση και την πρόοδο και αυτοί που φοβούνται να το κάνουν αυτοί βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.
Πρέπει να παρθούν μέτρα και οι στόχοι να δώσουν έμφαση στην καθιέρωση καινοτόμων θεσμών που αναγνωρίζουν τις ευθύνες της κοινότητας και του πολιτικού συστήματος, στη ρύθμιση των δομών για το καλό της ανθρωπότητας.
Χρειάζεται όμως βάσεις σταθερές και ουσιαστικές, που θα έχουν ως κίνητρο το μέλλον, μέσα από πνευματική συνείδηση αυξημένης ουσίας, για να αναπτυχθεί ο ανθρωπισμός, η προοδευτική δημοκρατία και η ενημέρωση. 
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων να γίνει πραγματικότητα μέσα από πρωτοπόρους και οραματιστές. 
Όμως οι επικυρίαρχοι έχουν άλλη άποψη. 
Θα υποστούμε μία άλλη τύπου χειραγώγηση, ενώ οι επαναστάτες στην αρχή θα αφεθούν ελεύθεροι για να διακηρύξουν νέα ιδεώδη, στην πορεία όμως μπορεί είτε να εξαγοραστούν, είτε να λοιδορηθούν,  είτε να πεθάνουν.
Όποιοι μείνουν πιστοί στον αγώνα θα είναι τα επόμενα παγκόσμια είδωλα.


ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΑστροΨυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου