Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ ΣΤΟ ΚΡΙΟ


Ο Χείρωνας εισήλθε σε ανάδρομη φορά το διάστημα αυτό.
Αυτή η οπισθοδρόμηση είναι η επιστροφή του στο ''  κάτω κόσμο '' στον οποίο είναι πολύ εξοικειωμένος.
Ο Χείρωνας εγκαταλείφθηκε από την γέννηση του και έμεινε μόνος του στο να φροντίσει τον εαυτό του. Αυτό το πέρασμα από την εγκατάλειψη μέχρι την δύσκολη ανατροφή, όπου κατάφερε να επιβιώσει, είναι '' πύλη θεραπείας '' .
Οι πληγές του έκαναν να έχει το ρόλο του ισχυρού θεραπευτή, δασκάλου, ψυχολόγου και φιλοσόφου και αυτό και αναφέρεται ο '' πληγωμένος θεραπευτής ''
Όλοι μέσα τους έχουν τις δυνάμεις του Χείρωνα. Μέσα στον καθένα μας υπάρχουν πληγές που μας τραβούν προς τα κάτω. Έχουμε όμως τη δυνατότητα να τις δούμε και να τις θεραπεύσουμε, να την κάνουμε πηγή δύναμης και απελευθέρωσης από τα δεσμά που μας προκαλούν, για να φύγουμε πιο δυνατοί στην Ύπαρξη.
Ο Χείρωνας ως αστεροειδής βρίσκεται μεταξύ Κρόνου και Ουρανού. Ο Κρόνος θεωρείται μία ριζωμένη ενέργεια, ενώ ο Ουρανούς εκπροσωπεί υψηλότερες δονήσεις. Η ενέργεια του Ουρανού μπορεί να προκαλέσει αφύπνιση και άνοδο της Κουνταλίνι.
Ο Χείρωνας λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε δύο καταστάσεις της ύπαρξης και αναφέρεται ως '' η γέφυρα του ουράνιου τόξου ''
Αυτή η γέφυρα ενώνει δύο καταστάσεις της συνείδησης αλλά και το πέρασμα από το καρμική πληγή του Κρόνου στο '' υπέρ νου  απελευθέρωσης '' του Ουρανού.
Στην αρχαία Αίγυπτο ο Χείρωνας υπήρχε με ένα άλλο όνομα αυτό του ANUBIS, το Θεό της μεταθανάτιας ζωής και των χαμένων ψυχών.
Έχει την ίδια ιστορία με το Χείρωνα μια που εγκαταλείφθηκε και αυτός ως παιδί και μέσα από  τις ίδιες διαδικασίες ανέλαβε το '' επάγγελμα ''  του φύλακα του κάτω κόσμου.
Δουλειά του ήταν να υποδέχεται τους νεκρούς  για να τους καθοδηγήσει στην μεταθανάτια ζωή. Αυτή η αποστολή χρειάζεται μία ειδική πληγή και ο πόνος εδώ επιτρέπει να αναπτυχθεί η συμπόνια, η πίστη για να περπατήσει τις ψυχές σε ένα τέτοιο ταξίδι.

'' Ο Anubis είναι ο ανανεωτής των ψυχών των νεκρών για να αναλάβει αυτό το ρόλο ήταν απαραίτητο να απελευθερωθεί η προσκόλληση του στον τραυματισμό του, μεταβαίνοντας σε συγχώρεση, αγάπη και μία μεγαλύτερη κατανόηση του βαθύτερου νοήματος πίσω από τον τραυματισμό του. Έτσι μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο θεραπευτή και οδηγό για τους άλλους. '' 
Linda Star Wolf και Rydy Falconer

Ήρθε η στιγμή λοιπόν καθώς ο Χείρωνας οπισθοδρομεί στο Κριό αυτό τον Ιούλιο να είμαστε σε θέση να πάμε μέσα στις δικές μας πληγές και να τις διαγνώσουμε και να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την Πηγή της δύναμης μας για τη θεραπεία.
Μαζί με την εύρεση των λειτουργιών εκείνων που θα μας βοηθήσουν στο να θεραπεύσουμε τις πληγές μας είναι επίσης κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε τα πράγματα εκείνα που μας πονάνε και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο για να τα τακτοποιήσουμε και να τα ανατρέψουμε σε ανάπτυξη, σε δύναμη και σε φως.
Αυτή η οπισθοδρομική κίνηση μας δίνει μία ενέργεια όχι μόνο για να καλύψουμε τις πληγές μας αλλά και να αναγνωρίζουμε, όπως ο Χείρωνας, τα δεινά μας που πολύ συχνά μπορούν να μας οδηγήσουν στην πορεία του πεπρωμένου μας.
'' Ο πόνος τις εμπειρίες μας γίνεται ο μεγαλύτερος δάσκαλός μας και το μάθημα που μαθαίνουμε είναι ποιοι πραγματικά είμαστε πέρα από τις πληγές μας.
Linda Star Wolf και Rydy Falconer

Καθώς ο Χείρωνας οπισθοδρομεί, με τον Άρη θα κάνει σύνοδο στις 13 Ιουλίου, αλλά αυτή η ενέργεια είναι αισθητή καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού του μήνα Ιουλίου, καθώς και μέσα στον Αύγουστο.
Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μη σκεφτόμαστε μόνο τις πληγές μας ως πύλες φωτός αλλά και ως θάρρος, δύναμη και δράση.
Ο Χείρωνας γυρίζει σε ορθή φορά στις 15 Δεκεμβρίου του 2020.

Όπως λέει ο ποιητής Ρούμι '' η πληγή είναι εκεί όπου μπαίνει το φως. ''


ΣΕΛΗΝΗ
Μεταφυσική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου