Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ. ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΜΑΣ


Έφτασε η ώρα των αναδρομών. Ο κύκλος ξεκινά με τον Πλούτωνα για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι πλανήτες μαζί του τις επόμενες εβδομάδες, ο Δίας, ο Κρόνος και η Αφροδίτη.
Κάθε αναδρομή μας φέρνει ενώπιον προβληματισμού, μια που το εσώψυχο βρίσκεται σε συστολή και εκεί εμφανίζονται όλοι οι κραδασμοί. Είναι το ταξίδι προς τα μέσα για να συναντήσουμε τους άλλους κρυμμένους κόσμους που εδώ σχετίζεται με τη Σκιά, όπως έλεγε ο Γιουνγκ.
Ψάχνουμε να βρούμε στηρίγματα και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες δυνάμεις που υπάρχουν εντός. Ψάχνουμε για αισθήματα ασφάλειας και σταθερότητας. Σίγουρα έχουν καταρρεύσει κάποιες παραδοχές ενώ υπάρχει και η έλλειψη εμπιστοσύνης  σε ότι βασιστήκαμε και έχει νεκρώσει.
Τώρα ήρθε ο καιρός της ενδοσκόπησης, της ανασκόπησης, της αναγέννησης, της αυτορρύθμισης.
Η σκέψη γυρνά πίσω στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 για να δούμε τι βιώσαμε, τι καταλάβαμε. Αυτό τώρα πρέπει να διαχειριστούμε, να το δούμε με άλλη οπτική γωνία και αναζήτηση. Δεν θα επαναληφθούν τα ίδια γεγονότα, αλλά θα επανέλθουν σε μία επανεξέταση, πιο προσεκτική, κάτι που απαιτείται για να γίνει ένας μετασχηματισμός.
Ο Πλούτωνας είναι ένας πνευματικός πλανήτης αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ανώτερη οκτάβα του ή την αντισκιά του που είναι ο Υδροχόος = νέα σοφία, νέο φωτισμός, νέα γνώση.
Για να γίνει αυτό πρέπει να σκαφτεί ο εσωτερικός εαυτός σε βαθύτερη ρυθμούς και παραδοχές, να αποκτηθεί η κατανόηση των αρνητικών συναισθημάτων που μας ακολουθούν, ώστε να γίνει η απεμπλοκή από αυτά.
Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020 πρέπει να έχουμε κατανοήσει το όλο πλαίσιο της παραδοχής και της λύτρωσης, Ο Οκτώβριος είναι κομβικός μήνες γιατί θα ξαναζήσουμε θέματα του Απριλίου του 2020 και πρέπει να έχουμε μία βαθύτερη κατανόηση γιατί συμβαίνουν αυτά σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με την ορθή φορά τότε πρέπει να είμαστε απελευθερωμένοι από τα δεσμά μας. 


ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΑστροΨυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου