Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΤΑΡΩ ΜΑΙΟΥ. ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ


Η κάρτα του Ιεροφάντη είναι μία κάρτα μακριά από τον υλικό κόσμο. Δίνει μία μεγαλύτερη αξία σε αυτό που ονομάζεται Θεϊκό, πολλές φορές με την αυστηρή έννοια του όρου.
Η αμφίεση του και τα σύμβολα του που περιέχονται σε αυτή την κάρτα δεν αφήνουν υλικές ερμηνείες. Οι εξουσίες εδώ είναι πνευματικές, είναι αυτός που κατέχει την πνευματική εξουσία, και κρατώντας ένα σκήπτρο με το σταυρό, αναφέρεται σε άλλους συμπαντικούς νόμους. Είναι η δημιουργική δύναμη που καλύπτει το υπαρκτό που έχει τριπλή έννοια την πνευματική, διανοητική, υλική αξία. Επειδή έχει σχέση με το θεσμό, ένα σύνολο ατόμων, προσδιορίζει τη δύναμη που μπορούν να αποκτήσουν βασιζόμενη στη Θεία χάρη για το κοινό καλό .
Με σκοπό τη σωτηρία, προσωπική και παγκόσμια, δείχνει ότι η γνώση αποκτά σπουδαίο ρόλο όσο αφορά την επίγνωση της πραγματικότητας. Η συνειδητοποίηση '' του πόσο στραβά αρμενίζουμε '' μας οδηγεί στο να καταλάβουμε το λάθος. Το οποίο ξεκινά από εμάς και καταλήγεις σε εμάς.
Το ότι βρισκόμαστε μετά το Πάσχα είναι ένα κρίσιμο γνωστικό στοιχείο για να καταλάβουμε την έννοια της Ανάστασης. Το σύμπαν περιμένει από εμάς να δράσουμε για προστασία ή μάθηση ή πράξη ή υπόθεση, γι αυτό υπάρχει Ιεροφάντης.
Ουσιαστικά η πεμπτουσία αυτό το μήνα, είναι η σύγκρουση των πολιτισμών, που περιλαμβάνει και τη θρησκεία, η επιρροή που έχει το Ιερατείο καθώς κατέχει κοσμικές εξουσίες, θέματα με την εξουσία, αλλά και λάθος ερμηνεία του Σύμπαντος κόσμου. Είναι σαν να περάσει κάτι,
μια αλήθεια ( Ταφή και Ανάσταση του Θεανθρώπου ) και εμείς να μην καταλαβαίνουμε τίποτα.
Γιατί απλά απορρίπτουμε τις άλλες δύο έννοιες του Σταυρού που υπάρχει στο σκήπτρο του ( πνευματική και διανοητική ) και μένουμε γειωμένη στην υλιστική. Δηλαδή στο λάθος δρόμο.
Κατά συνέπεια στο ίδιο λάθος.



                                                        ΣΕΛΗΝΗ
                                              Μεταφυσική Αστρολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου