Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ 11ου ΟΙΚΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.


Η ζωή δεν είναι στατική. Προχωράμε μαζί της και εμείς. Όμως που βρίσκονται τα όνειρα μας και οι ελπίδες μας ?
Σίγουρα όλοι θέλουμε να έχουμε τα παραπάνω, όμως ξέρουμε το τρόπο να τα εντοπίσουμε σε ένα γενέθλιο χάρτη?
Πως μπορούμε να αναδείξουμε την προσωπικότητα μας στους άλλους, το τι αξίζουμε, να έρθουμε σε επαφή με φίλους, ομάδες και συλλόγους, για να δώσουμε και να πάρουμε εμπειρίες .
Οι εμπειρίες δεν μπορούν να έρθουν μόνο από το διάβασμα ή το υποκειμενικό πλαίσιο, αλλά μέσα και από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αυτό βέβαια πρέπει να το τοποθετήσουμε μέσα σε ένα πιο νοητικό πεδίο, με την σκέψη μας σε μια φράση ενός δασκάλου, ότι " για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πρέπει να κάνουμε παρέα με καλύτερους ανθρώπους από εμάς ".
Τα όνειρα που επεκτείνονται? Είναι στατικά, μένουν ίδια ή εξελίσσονται ?.
Εφόσον η πορεία μας είναι εξελικτική, όπως μας το δηλώνει ο προοδευτικός χάρτης, οι εμπειρίες έρχονται και μέσα από τα πρόσωπα, αλλά και από τις δικές μας νοητικές διαδρομές. Ο ορίζοντας των ονείρων και των στιγμών καθορίζεται από το επεκτατικό νου και τη συλλογικότητα.
" Ο συλλογικός νους είναι η κατεύθυνση της ατομικότητας " μας αναφέρει σε ένα κείμενο ο Γ. Κανελλόπουλος.

Ο Πλανήτης που θεωρείται ο ηγέτης των ελπίδων, των σχεδίων, που έχουν και ανατρεπτικό τρόπο πολλές φορές, των οραμάτων και της συλλογικής διέγερσης είναι ο Ουρανός. Τα όνειρα και τις ελπίδες τις δημιουργεί όταν απορρίψουμε το ατομικό πλαίσιο, όταν καταλάβουμε ότι κάθε αλλαγή είναι και μια εμπειρία.
Οπότε και ο 11ος οίκος που κυβερνά έχει την ίδια σημασία. Εκεί θα κοιτάξουμε για να ανακαλύψουμε αυτό που μας δίνει αίσθηση, ώθηση, δημιουργία και ελπίδα. Η ελπίδα έρχεται όταν αποφασίσω να αλλάξω και όχι να παραμείνω στατικό δρώμενο.
Η θέση του Ουρανού στο γενέθλιο χάρτη, οι όψεις που δημιουργεί, ο κυβερνήτης του 11ου οίκου, το ζώδιο που είναι στην ακμή και οι εμπεριεχόμενοι πλανήτες, είναι ο καθρέφτης των επιδιώξεων.
Βέβαια κάθε εμπεριεχόμενος Πλανήτης έχει να προσφέρει και κάτι, αυτός όμως που μπορεί να ευεργετήσει περισσότερο είναι ο Δίας. Αυτός μας ενθαρρύνει περισσότερο για άνοιγμα κοινωνικό, για ανάδειξη των ικανοτήτων των ατομικών σε μια συλλογική διάσταση, την εξυπνάδα απέναντι στα θέματα που δημιουργούν μια επαναστατική διάσταση, αλλά και στην αλλαγή τρόπου, χρόνου και τρόπου.
Αυτό συμβαίνει και όταν ο Δίας κάνει διέλευση από το 11ο οίκο, στο γενέθλιο και στο προοδευτικό, αλλά και στην Ηλιακή Επιστροφή. Βέβαια σπουδαίο ρόλο παίζει και η σχέση με τον Ουρανό και τις όψεις που δημιουργεί . Οι καλές όψεις του Ουρανού, στο ζώδιο που βρίσκεται, όσο αφορά την αποτελεσματικότητα των επιδιώξεων του, είναι πολύ ενθαρρυντική και αυξητική.
Οι διελεύσεις του Ήλιου, του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη, παρότι ως προσωπικοί πλανήτες μένουν πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα ( έως δύο μήνες ), δίνουν όμως παραπάνω ενέργεια και ξεκινήματα στο να μπορέσουμε τις εσωτερικές επιδιώξεις να τις μετατρέψουμε σε εξωτερικά ερεθίσματα και αισθήσεις.
Όταν είμαι σε μια ατομική απομόνωση το να βρεθώ με παρέες αναπτύσσω άλλους συμπαντικούς δεσμούς " εκεί γράφονται οι ιστορίες ", στις παρέες δηλαδή, όπως μας ακολουθεί ένα τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου. Εδώ έχουμε ένα άλλο άγγιγμα, μια ελπίδα, να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή, να ξαναγράψουμε ξανά την ατομική μας ιστορία.
Αν οι προσωπικοί Πλανήτες είναι ανάδρομοι, είτε στο γενέθλιο είτε σε διέλευση, τότε δημιουργούν μια οπισθοδρόμηση όπου ψάχνουμε αφού χάσαμε τον εαυτό μας. Ουσιαστικά είμαστε στο ατομικό περιθώριο όπου η ελπίδα, η αλλαγή, η εξέλιξη και η νέα πορεία παραμένουν εγκλωβισμένοι στην άρνηση και στην λέξη " περίμενε " . Τότε τι?
Περιμένω την ορθή φορά των πλανητών στο προοδευτικό χάρτη ή την επιστροφή τους  σε ορθή φορά σε διέλευση, για να ξαναβρεθώ με τα θέλω μου.
Στον 11ο οίκο δεν υπάρχει ο τόπος, ο χρόνος, ο τρόπος, καθώς όλα αλλάζουν όταν αλλάξω στάση ζωής, παρέες, φίλους και ομάδες ατόμων που δίνουν το καινούργιο.
Σε αυτό τον οίκο βρίσκω των " εντός εαυτό μου " αυτόν που κουβαλούσα και δεν το ήξερα. Ο Ουρανός με βοηθά να το μάθω, αφού πρώτα τον αλλάξω.


                                                   ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
                                               ΑστροΨυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου