Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

8ος ΟΙΚΟΣ: ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ο ΕΡΜΗΣ στον 8ο ΟΙΚΟ
Ο Ερμής εδώ βρίσκεται σε ένα αστρολογικό τοπίο που του είναι οικείο, καθώς θέλει να διεισδύσει σε απόκρυφα σημεία του εσωτερικού εαυτού, να ερευνά, να κατασκοπεύει κάθε μυστήριο που είναι κρυμμένο και αόρατο. Έντονα περίεργο είναι το άτομο με τον Ερμή εδώ, παρακολουθεί κάθε αόρατο και σαν καλός ερευνητής και ψυχολόγος, τα βγάζει στην επιφάνεια κοιτάζοντας πάντα από κρυφά ψυχικά σημεία, αναδύοντας στα στον εξωτερικό κόσμο. Ενώ προβάλλει οτιδήποτε " μυρίζει " μυστήριο και απόκρυφο, όμως αποφεύγει να μιλήσει για τον εαυτό του.
Γίνεται μυστικοπαθής και κρύβει επιμελώς ατέλειες και προσωπικές σκέψεις, έχοντας την τάση να ελέγχει πάντα τον εξωτερικό περιβάλλον.
Η ενασχόληση με επιχειρηματικές δραστηριότητες, κυρίως των επιχειρήσεων και των τραπεζών είναι δεδομένες, μιας και γίνεται καλός διαπραματευτής σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο, προσέχοντας ιδιαίτερα που θα δώσει την οριστική συγκατάθεση του για την ενεργοποίηση του κάθε μελλοντικού σχεδίου.
Ένας Ερμής που βάλλεται από έξω Κρόνιους Πλανήτες ή τον Ήλιο και τη Σελήνη δείχνει στο άτομο τα προβλήματα της παιδικής του ηλικίας που δημιουργούν σεξουαλικά αρνητικά πρότυπα από εμπειρίες συγγενικών του προσώπων ή από " πουριτανικές" αντιλήψεις, τα οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να " θανατωθούν " για να τον οδηγήσουν στον καινούργιο κόσμο και στο νέο του εαυτό, μέσω της εσωτερικής κάθαρσης.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον 8ο ΟΙΚΟ
Η Αφροδίτη εδώ δεν θεωρείται ότι βρίσκεται στο ιδανικό της περιβάλλον. Θέλει να ασχολείται συνήθως με εξωτερικά ερεθίσματα σαν εξωστρεφής πλανήτης, ενώ εδώ καλείται να εισχωρήσει σε απάτητα μονοπάτια, κρυμμένα μυστήρια, σε ζητήματα θανάτου και εσωτερικού ψυχισμού και γενικά με υποθέσεις που βρίσκονται εκτός από το αρμονικό της περιβάλλον.
Κοιτάζει κυρίως μπρος την ερωτική χροιά αυτού του οίκου, εισερχόμενη με πλάγιους τρόπους στο εσωτερικό κόσμο του συντρόφου της, προτρέποντας τον να εκστομίσει οτιδήποτε κρατά σε απόκρυφες ψυχικές θυρίδες.
Θέλει με αυτό τον τρόπο του ελέγχου να διεκδικήσει το έδαφος της, να σαγηνεύσει, να δείξει κάθε κρυφό ερωτικό ένστικτο. Άτομα με Αφροδίτη στον όγδοο οίκο εμφανίζονται ιδιαίτερα χειριστικά με τους άλλους και με αρκετή δόση ναρκισσισμού. Στο οικονομικό πλαίσιο που καθορίζει αυτός ο οίκος, αν σχηματίζει θετικές όψεις, ασχολείται με κάθε όφελος που προέρχεται από επιχειρηματικές ενασχολήσεις και ιδιαίτερα με χρήματα που ανήκουν στους άλλους και έρχονται με τη μορφή κληρονομιάς, του γάμου και κρυφών απροσδιόριστων συναλλαγών. 

                                                     ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
                                            Αναλυτής Αστρολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου