Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ο Νέος Έρωτας...

Καθημερινά συναντώ " Ουράνιες ιστορίες ". Άλλες μου αρέσουν πολύ και άλλες όχι.
Σε μία συνεδρία προσφάτως μία μητέρα μου μίλησε για το τι την απασχολεί. Η γνωριμία της κόρης της , 18 ετών, με ένα πλούσιο γιατρό σε μία επαρχιακή πόλη.
Το παιδί 30 ετών που δημιουργεί σχέση με μία κοπέλα διαφορετικής κοινωνικής τάξης και με μεγάλη διαφορά ηλικίας.
" Πάμε να φύγουμε, πάμε ένα ταξίδι, πάμε να κατακτήσουμε το όνειρο μας ".
Θα σας φανούν παράξενα τα λόγια του και ίσως γελάσετε.
Είναι το ίδιο λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν βλέπουμε τα γεγονότα επιφανειακά και τους ανθρώπους σύμφωνα με τα δικά μας υποκειμενικά πιστεύω.
" Τι θέλει ένας γιατρός, με ένα μικρό κορίτσι " αναρωτιέται η αδελφή μου που παρόλο έχει ιδιαίτερες γνώσεις λειτουργεί με Κρόνια χαρακτηριστικά ζωής.
Η Κρόνιοι άνθρωποι ακολουθούν τους " κανόνες κοινωνικής παρουσίας " όπως έχουν διαμορφοθεί στις αρχές του αιώνα από τις αστικές οικογένειες.
Είσαι γιατρός πρέπει να πάρεις γιατρό!!! Είσαι καθηγητής πρέπει να πάρεις καθηγήτρια. Ως αρχή μοιάζει ως κάτι καλό. Μήπως όμως είναι στημένο το παιχνίδι. Μήπως ακολουθούμε την λάθος συνταγή " είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν θα πεινάσεις ποτέ!!! "
Αυτή η " Κρόνια συνταγή των αστών ή της μεσαίας τάξης μεταφέρθηκε προς τα κάτω, σε πιο φτωχικές οιμογένειες να αναζητούν το γαμπρό " πρίγκιπα - δημόσιο υπάλληλο κτλ, και τις " πριγκίπισσες με την ακίνητη περιουσία ".
Κια αν ο δημόσιος υπάλληλος, ο μηχανικός, ο πυροσβέστης, ο καθηγητής κτλ έχει Σελήνη αντίθεση με Ήλιο, τότε τί?
Ουράνιε, δεν μας ενδιαφέρει " θα μου πείτε, δεν πιστεύουμε στην Αστρολογία, είσαστε όλοι σας τσαρλατάνοι " ακούω συχνά.
Εν μέρει έχετε ένα δίκιο. Η Αστρολογία του Σήμερα είναι μία Σεληνιακή Αστρολογία. Ασχολείται επί το πλείστον με την καθημερινότητα. Της λείπει το βάθος της Έρευνας.
" Θα σου έρθουν λεφτά, το αγόρι θα γυρίσει, ένας γάμος πολύ καλός σε περιμένει ". Καθημερινότητα δηλαδή. Πράγματα του Φυσικού και Συναισθηματικού πεδίου, η κοινωνική διάσταση της κρίσης του μνημονίου. Ένα ακριβό σπίτι, ένα πολύ καλό αμάξι, μια γκόμενα κτλ. Θεμιτό όχι αυτοσκοπός.
Ευτυχώς που υπάρχουν Αστρολόγοι που ασχολούνται με το βάθος της προσωπικότητας του ατόμου - Ποσειδώνια, Πλουτώνια Σχολή- και ύστερα με την " Σεληνιακή διερεύνηση " του ατόμου.
Για να με καταλάβετε, όταν ο Ποσειδώνας ή ο Πλούτωνας η Χείρωνας είναι σε άσχημη θέση με δύσκολες όψεις έχουμε εσωτερικά - ψυχικά προβλήματα, που περιορίζουν ή ανατρέπουν τις Σεληνιακές δυνατότητες. Ύστερα πηγαίνουμε να εξετάσουμε την Σελήνη.
Σίγουρα μία καλά τοποθετημένη Σελήνη με καλές όψεις π.χ. Σελήνη τρίγωνο Δίας, περιορίζει την δυσμένεια.
Αυτές οι " αιρετικές" απόψεις ίσως προκαλούν, όμως είναι μία προσωπική μελέτη, και της άποψης που συχνά εκφράζει ο ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ στις ομιλίες του.
Για να γυρίσουμε ξανά στο θέμα μας.
Η μητέρα της μου περιγράφει τον γιατρό ως " ένα πολύ καλό παιδί". Τα λόγια της προκαλούν. Αλήθεια τι γνωρίζει. Θα σας ξαφνιάσω φίλη μου. " Όπου Γιώργος - το όνομα του παιδιού - και μάλαμα, πιστεύω σε αυτό το ρητό " μου λέει αφοπλιστικά.
Το ξέρω θα γελάσετε! Απλοϊκά πράγματα.
Δίπλα μου ο ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ με κοιτά συγκαταβατικά.
" Ουράνιε, κοίταξε λίγο το χάρτη του " πόσο δίκιο έχει.
" Κοίταξε τον Ποσειδώνα του - γιατρός της προσφοράς - με το Πλούτωνα χωρίς κακές όψεις, κοίταξε την Σελήνη στο Καρκίνο σε σύνοδο με την Αφροδίτη του στο ίδιο ζώδιο .

" Πως ένας γιατρός είπε αυτά τα λόγια του έρωτα σε μία μικρή κοπέλα" με ρωτά η κοπέλα του γραφείου.
Ο ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ προχωρεί στην ανάλυση.
" Ωροσκόπος στον Υδροχόο, με Σελήνη και Αφροδίτη στον Υδροχόο ". Είναι Ουράνιος Αναστασία δεν ακολουθεί τις " Κρόνιες συνταγές ", ακολουθεί " Ουράνιες Συνταγές ". Αγαπά και ερωτεύεται, εκτός πεπατημένης, δεν ακολουθεί τις " συνταγές του καθώς πρέπει. Όμως προσέξτε και κάτι άλλο, η Σελήνη του στον Υδροχόο υποδηλώνει ότι η μητέρα του λειτουργεί σε " Ουράνιο Πεδίο " που τις κινήσεις του γιου της τις αποδέχεται.
Ο ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ συμφωνεί με τις δικές μου σκέψεις.
" Πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση? ρωτά με αγωνία η μητέρα του κοριτσιού.
" Να ακολουθήσει τις ονειρικές επιθυμίες του γιατρού " τις απαντώ.
Δεν το κατάλαβε, ίσως φοβήθηκε, ίσως οι " Ουράνιες απόψεις μου " την προβληματίζουν.
" Έχει ακμή του 7ου οίκου τον Λέοντα, με Ήλιο σε σύνοδο με Αρη στο Μεσουράνημα " μου λέει ο ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ. Ένδειξη πετυχημένου γάμου με κάποιον που έχει κάποιο αξίωμα και επειδή εμπλέκεται ο Άρης, ίσως γιατρός ".

Η μητέρα της ζητά συγγνώμη και συνομιλεί με την κόρη της.
Επιστρέφει. Φαίνεται χαρούμενη.
" Η μητέρα του έκλεισε εισιτήρια, θα πάει μαζί τους στην Πράγα ".
Φαίνεται ενθουσιασμένη.
Ως " Ουράνιος " γεμίζω χαρά. Η Νέα Εποχή του Έρωτα, έχει ξεκινήσει ". Είναι για αρχή δύσκολο να το συνειδητοποιήση ο κοινωνικός περίγυρος, οι συγγενείς κτλ.
Η Επανάσταση πάντα ξεκινά από τον Έρωτα.


Το κείμενο αυτό το έγραψαν:
ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ και Ουράνιος επί της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου