Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

H ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΚΑΝA ...MEΡΟΣ 1.....

Μια Μεταφυσική ματιά της Μεγάλης ΑΡΚΑΝΑ είναι ένας δρόμος μύησης μέσα από το μυστικό ταξίδι της ψυχής .

    Είναι μία αναπαράσταση της φυσικής ενσάρκωσης και της πορείας όταν εισέρχεται η Ψυχή στο φυσικό σώμα μέχρι την ΕΞΟΔΟ και την εισοδό της στο αιθερικό περιβάλλον . Κάθε κάρτα ΤΑΡΩ είναι και μία μεταφυσική απεικόνιση που περνά την Ψυχή προς την τελειοποίηση και την Έξοδο . Θα αναλύσουμε και τα 22 χαρτιά  Ταρώ με τη μεταφυσική – αλχημιστική διάσταση,  ώστε να δούμε το μυητικό πλαίσιο προς τη συνειδητή τελοιότητα και τα βιώματα που πρέπει να διαβεί η ψυχή προς την έξοδο και την μεταγενέστερη επάνοδο .

ΜΑΓΟΣ : ΓΕΝΝΗΣΗ....Εδώ η Ψυχή εισέρχεται στο κοσμικό περιβάλλον μεταφέροντας και τα τρία μέσα καθορισμού της, Ύλη, Πνεύμα, Συναίσθημα . Επίσης μέσα της υπάρχει η Θεική και η ανθρώπινη μορφή που την ακολουθεί, από όλα τα στάδια των προηγούμενων ενσαρκώσεων .

ΙΕΡΕΙΑ : Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΣΗ... Η έξοδος από την Καρμική μητέρα που είναι η '' μεγάλη θεά '' της γέννησης . Το παιδί έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον της σιωπής, βλέπει, εξερευνά χωρίς να έχει σκεφτεί οτιδήποτε το μελλοντικό - που ήδη έχει προεπιλεγεί από την ίδια του την Ψυχή - και κάποιες κινήσεις, ενστικτώδεις αντιδράσεις προέρχονται από τις προηγούμενες ζωές .

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ : ΔΑΣΚΑΛΑ.... Εισέρχεται στα πρώτα στάδια των γραμμάτων και των πληροφοριών, καθώς και στην εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος και της μάθησης και του αποσυμβολισμού  εικόνων .   Εδώ διαμορφώνεται τα πρώτα συναισθήματα απέναντι στις επιρροές της Παρουσίας . Οι μνήμες των προηγούμενων ζωών εξαφανίζεται παροδικά και εισέρχονται τα καινούργια στοιχεία της παρούσας ενσάρκωσης.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ... Ο βιολογικός πατέρας παίρνει το παιδί από το χέρι και το οδηγεί  στο στάδιο της εφηβείας, ώστε να μυηθεί τα εγκόσμια, να διαχειριστεί τις ορμές του και την πρώτη σεξουαλική του " πρόγευση " προς το δρόμο της ενήλικης ζωής, καθώς και τις συνήθειες του τρόπου ζωής προς την Εξέλιξη..

ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ... Εισέρχεται στον κόσμο της ανώτερης γνώσης ώστε να τεκμηριώσει πλέον την αλήθεια και τη δομή της Ειμαρμένης που εξουσιάζουν τις ανώτερες σφαίρες επιρροής και ανάδειξης . Δεν είναι πλέον ο άβουλος νέος, αλλά αποκτά '' βύθιση '' εσωτερική και εισέρχεται στον κόσμο του θαύματος αναγνωρίζοντας το Μικρό Θεό που κρύβει μέσα του .

ΕΡΑΣΤΕΣ : ΕΠΙΛΟΓΗ... Εδώ γίνεται η αναζήτηση της κατάλληλης ''συντροφικής δύναμης '' που τον ωθεί στη συνέχεια της φυσικής λειτουργίας . Οφείλει να ακολουθήσει το προσωπικό του δρόμο με συνοδοιπόρο την φυσική πλευρά του και την συνεργασία, σχέση και τέλεση μυστηρίων, με το πρόσωπο που έχει επιλέξει κατά την κάθοδο ( η επιλογή της γυναίκας - συντρόφου ) έχει γίνει στο προστάδιο της Ενσάρκωσης.
Σημ: Στην μεταφυσική και στην αλχημεία  δεν υπάρχει ο κόσμος του γυναικείου φύλου καθώς λειτουργούσε η ανδροκρατούμενη κοινωνία . Υπάρχουν οι όροι " ακάθαρτες και ελλιπείς " για την γυναικεία φιγούρα, καθώς οι αρχέγονοι ένιωθαν ένα φόβο για  την αποκάλυψη απέναντι του υπερφυσικού αινίγματος της κυοφορίας και της γέννησης από το γυναικείο κόλπο, με μυστηριώδη τρόπο και την έλευση μιας καινούργιας ζωής . Αυτός είναι ο λόγος που η γυναικεία φιγούρα λείπει από το φιλοσοφικό και μεταφυσικό πλάνο, καθώς και από όλα τα στάδια μύησης σε όλες τις εσωτερικές μυστικές οργανώσεις και τάγματα...

ΑΡΜΑ : ΤΑΞΙΔΙ .... Είναι το προσωπικό ταξίδι που έχει επιλέξει ο καθένας με την ελεύθερη βούληση καθώς έχει απορροφήσει όλη τη γνώση και την εμπειρία των προηγουμένων ετών και καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες φάσεις ουσιαστικά μόνος του, όπως απεικονίζεται στην κάρτα ΑΡΜΑ. Αυτό το ταξίδι περιλαμβάνει την υλική και επαγγελματική καταξίωση, καθώς εισέρχεται σε ένα κόσμο " βίαιο " και απαιτητικό " ως προς το ΕΙΜΑΙ .

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : ΚΡΙΤΙΚΗ .... Η εξελικτική πορεία έχει φτάσει σε ένα στάδιο που μπορεί πλέον να σταθμίσει την έννοια του κακού και του καλού, το σταυροδρόμι της προσωπικής του αποκάληψης καθώς και την αξιολόγηση των πεπραγμένων του για να κάνει την τελική αποτίμηση . Εδώ χρειάζεται μία ισορροπία μεταξύ γνώσης, πνεύματος, συναισθημάτων και ύλης.

ΕΡΗΜΙΤΗΣ : ΓΗΡΑΣ.... Η ηλικία πλέον έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο για το άτομο, αναζητά πλέον το πνεύμα αφήνοντας πίσω του τον ορισμό της ύλης. Πρέπει να αφήσει πλέον την '' παγκόσμια σκηνή '', το εγκόσμιο μεγαλείο και να βρεθεί στις απαιτήσεις και στην προσφορά προς τους νεότερους έχοντας πλέον δύο εφόδια, την υπομονή και την διαίσθηση...



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας, Αριθμολογίας, Ταρώ




Βιβλιογραφία : Τάκης Τσαρόπουλος '' Το πλήρες Βιβλίο των Ταρω '' ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου