Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΨΥΧΟΔΡΟΜΙΟ: ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ. ΜΕΡΟΣ 4


    

 Ο δρόμος προς το άγνωστο είναι μια ανεξερεύνητη διαδικασία του χωροχρόνου. Ξεκινάς ένα προορισμό σε ένα δοσμένο μονοπάτι και καταλήγει σε μια πορεία χωρίς προορισμό. Η ψυχή δημιουργεί αρνητικές αντιδράσεις όταν απομακρύνεται από το προορισμό της

    Είναι μια αφετηρία για να ξαναδείς τον εαυτό σου, ποσό μικρός είσαι μπροστά στο μοιραίο. Εκεί πρέπει να στηριχθείς από την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. Γνωρίζεις τον εαυτό σου σαν να μην το ήξερες ποτέ, ανακαλύπτεις τα λάθη και τις ατέλειες , επανέρχεσαι στα αρχικά πεδία γνώσης και ολοκλήρωσης.
      Μια εξερεύνηση που δεν θα την έκανες ποτέ αν δεν αισθανόσουν πως χρειάζεται μια επανεκκίνηση σε καινούργιο πλαίσιο ατομικής ελευθερίας, προσθέτοντας μια νέα εποχή στο ψυχικό σου δρώμενο. Πρέπει να εξερεύνησης την ατομικότητα του χώρου που στοιχειώνει στα μάτια σου από την υπερβολή του νου.
       Σκέφτεσαι που θέλεις να είσαι, αναζητάς το καινούργιο που κάπου υπάρχει, απορρίπτεις τα όνειρα που έχουν χαθεί και πορεύεσαι σε ένα δρόμο αιώνιας αυτοεξορίας. Είναι μια ιεροτελεστία χωρίς περιεχόμενο αφού γνωρίζεις ότι όλα ανήκουν επάνω. " Γεννηθήτω το θέλημα σου "....
 
   Μια επικοινωνία με την Αρχή του Σύμπαντος που ποτέ δεν έχεις κάνει, καθώς ο περιορισμένος χρόνος δημιουργεί ανασφάλειες. Η ψυχή πρέπει να ανοίγει πάντα προς τα μέσα αντίθετα από τις Θύρες που ανοίγουν προς τα έξω, δείχνοντας το φόβο του Πανικού. Ότι σκεφτόμαστε εκεί δημιουργεί το πεπρωμένο του νου και τις αντίθετες πορείες λόγων και πράξεων.
       Ο φόβος, ή ανασφάλεια, ή έλλειψη αυτοπεποίθησης, δημιουργούν το άμεσο τρόπο αλλαγής προτύπου, και επαναφορά στο δημιουργικό. Αυτό θέλει χρόνο καθώς ή παιδική ηλικία ήταν έτσι, και τώρα χρειάζεται πιο έντονη προσπάθεια. "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ". Λέξεις που ακούς παντού. Αυτοί ξέρουν! Κάποιοι μεταφέρουν προσωπικές εμπειρίες, άλλοι δημιουργούν αόρατες συμβουλές.
       Δεν υπάρχει λύση αν δεν τη δεχτείς. Είναι μεγάλο βάρος αλλά μονόδρομος. Έπρεπε να έχει γίνει το μοιραίο για να αναθεωρήσεις όλο το σκεφτικό του νου. Μόνο ή εξορία σε ένα τόπο άγνωστο, αν δεν είσαι οπαδός του διαλογισμού, είναι μια διαδικασία που την ακολούθησε και ο Δημιουργός στην Έρημο. Αυτός ήταν Δημιουργός, εμείς είμαστε Ατελείς.
       Η ζωή δείχνει το σκληρό της πρόσωπο.


" Όταν κάνεις ένα λάθος υπάρχει πιθανότητα να κάνεις και δεύτερο , όταν κάνεις δεύτερο λάθος σίγουρα θα κάνεις και τρίτο".   Paulo Coelho.

Σημ: Η φωτογραφία της θάλασσας με το ηλιοβασίλεμα είναι από " ένα ταξίδι μέλιτος ".


Ασκητής

4 σχόλια: