Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Το δέκατο ζώδιο στη σειρά του ζωδιακού κύκλου εκπροσωπείται από τον Αιγόκερω. Με κυβερνήτη τον Κρόνο και σε έξαρση τον Άρη είναι το ισχυρότερο
ζώδιο του κύκλου. Οι δύο αυτοί πλανήτες του δίνουν ανυπέρβλητη υπομονή και εσωτερική δύναμη να νικά τα εμπόδια της ζωής, να παίρνει την τύχη στα χέρια του μετά από τις προσωπικές του ήττες. Η εργατικότητα, η σωστή οικονομική διαχείριση, η ακεραιότητά τους τους οδηγούν σε υψηλά επιτεύγματα.
    Γήινοι και πρακτικοί άνθρωποι πιστεύουν στην φιλία, στην ηθική, δεν λένε μεγάλα λόγια και υπερβολές, είναι ανίκητοι εχθροί, καταπιεστικοι στους άλλους και τους αρέσει να είναι πάντα επικεφαλής. Η κυριαρχία του δέκατου οίκου που αντιπροσωπεύουν τους οδηγεί στο να επιζητούν πάντα τα ανώτερα αξιώματα που έρχονται πάντα με πολύ κόπο, αγώνα, κούραση αλλά και με πλήρη ακεραιότητα. Αν τους ξεφύγει απο τα χέρια τους η εντιμότητα ο ίδιος ο Κρόνος με το ανυπέρβλητο κάρμα του τους σπρώχνει στα τάρταρα με βίαιο τρόπο. Μόλις ξαναβρούν τις ηθικές τους καταβολές ανεβαίνουν το προσωπικό  τους Γολγοθά το κοινωνικό τους βίο επανερχόμενη σε μια φυσιολογική ζωή μετά την "Κρόνια Τιμωρία".
   
 Πολλοί αναρωτιούνται αν ο Αιγόκερως έχει συναισθήματα ή γιατί δεν τα προβάλλει απέναντι στους συνανθρώπους ή στο αντίθετο φύλο. Δεν είναι το δυνατό του σημείο γιατί ο Κρόνος ως κυβερνήτης του είναι ο πιο ψυχρός και απόμακρος πλανήτης γι αυτό και η παγερή και αντί συναισθηματική συμπεριφορά αφού δεν μπορεί να βγάλει συναίσθημα προς τα έξω. Ως αυτοσκοπός του είναι μια παγερή συμπεριφορά ως αντιστάθμισμα του ανελέητου αγώνα για την προσωπική του κοινωνική καταξίωση.
     Οι επιλογές των προσώπων που κάνουμε αστρολογικά πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικές ποιούς θέλουμε δίπλα μας, σε πιο μονοπάτι κινούνται και με τον Αιγόκερω έχουμε το μονοπάτι της καταξίωσης χωρίς συναισθηματικούς συμβιβασμούς. Η επαφή μαζί τους μας οδηγεί στην απόρριψη όλων των ανουσιων και περιττών περιτύλιγμα των ζωής που οδηγούν σε φαύλους κύκλους και πάντοτε στην ίδια εκκίνηση.
        Εδώ απαιτούνται έργα και όχι λόγια!

5 σχόλια:

  1. etsi einai liga logia, ligo synaisthima,ola ligo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχει η ουσία της κοινωνικής καταξίωσης, όλα τα άλλα είναι περριτά, μεγάλα λόγια και υπερβολές.Ο Αιγόκερως επιζητά την ουσία.
      Σίγουρα υπάρχει το θέμα συνφέρον που υπερέχει αλλά και αυτο είναι κομμάτι ζωής,έτσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    2. Arkei na mn ginetai autoskopos!

      Διαγραφή
  2. AIGOKEROS: MIA SYMFERONTOLOGIKI MATIA STI ZOI. ( I REALISTIKI MATIA, OTI PROTIMATE)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ''νόμιμο'' συμφέρον είναι για μένα αποδεχτό.Δεν πατάς σε πτώματα αλλά κυνηγάς την ευκαιρία.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος κοινωνικής αναρρίχισης για το σωστό Αιγόκερω.

      Διαγραφή