Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Πανσέληνος Ιουλίου στον Αιγόκερω 21/07

 


Στις 21 Ιουλίου 2024, καλωσορίζουμε τη δεύτερη Πανσέληνο του Αιγόκερω της χρονιάς. Η πρώτη ήταν πίσω στις 21 Ιουνίου και έφτασε στην αρχή του ζωδιακού κύκλου του Αιγόκερω. Τώρα, με τη δεύτερη Πανσέληνο στον Αιγόκερω να φτάνει στο τέλος του ζωδιακού κύκλου, μας φέρνει στο τέλος της ιστορίας μας.

Αν γυρίσατε το μυαλό σας πίσω στα τέλη Ιουνίου, ήταν κάτι βαρύ για το πνεύμα σας; Υπήρχαν αβεβαιότητες ή αίσθημα ανησυχίας; Υπήρχε κάτι για το οποίο έπρεπε να αναλάβετε την ευθύνη, αλλά ίσως δεν το κάνατε;
Ό,τι βάρος έβραζε για εσάς προς το τέλος του Ιουνίου, τώρα θα επιστρέψει στον κόσμο σας για να ολοκληρωθεί. Κάτι θα φτάσει στο αποκορύφωμά του και θα βιωθεί ένα τέλος στην ιστορία πάνω στην οποία δουλεύατε.
Οι καταλήξεις μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά φέρνουν σαφήνεια και κατανόηση. Όταν κάτι τελειώνει, γενικά δεν υπάρχει πλέον συζήτηση, απλώς γνωρίζοντας ότι το κεφάλαιο έχει κλείσει. Όσο πιο γρήγορα αποδεχθούμε το τέλος, τόσο πιο εύκολο γίνεται να προχωρήσουμε στη νέα αρχή που μας περιμένει. Φυσικά, ποτέ δεν είναι τόσο εύκολο.
Κάτω από τη δεύτερη Πανσέληνο στον Αιγόκερω, φαίνεται ότι ένα βάρος αίρεται για εμάς. Ίσως να έχουμε περάσει κάτι δύσκολο ή προκλητικό, αλλά τώρα νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του. Ίσως νιώσαμε να έχουμε περάσει από το Συμπαντικό κουδούνισμα, αλλά τώρα μπορούμε επιτέλους να πάρουμε μια ανάσα.
Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω του Ιουνίου έφερε στο μυαλό μας σκληρή δουλειά και ίσως κάποια σκληρά μαθήματα, αλλά φαίνεται ότι η πόρτα κλείνει και με αυτό έρχεται μια ειρήνη και ίσως ακόμη και μια αίσθηση νίκης. Ολοκληρώσαμε την πρόκλησή μας, φτάσαμε στην κορυφή. Μπορούμε να δούμε την πλήρη εικόνα, και με αυτό, ελπίζουμε ότι επικρατεί μια αίσθηση πληρότητας και ολοκλήρωσης.
Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε την Πανσέληνο του Ιουλίου για να παραδώσουμε όλες τις προσφορές της πριν μπορέσουμε να νιώσουμε αυτή την αίσθηση εκπλήρωσης, αλλά φαίνεται ότι το Σύμπαν μας προσφέρει μερικές δίκαιες ανταμοιβές.
Πανσέληνος στον Αιγόκερω & Έρις, η θεά της διχόνοιας και της διαμάχης
Η Έρις, η πολεμίστρια θεά, είναι ενεργή κάτω από αυτή την πανσέληνο του Ιουλίου, υποδεικνύοντας κάποια έντονα συναισθήματα ή ίσως μια ανάγκη να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Η Έρις θεωρείται η αδελφή του Άρη, και ενώ έχει το ίδιο φλογερό πνεύμα και μπορεί να πυροδοτήσει συναισθήματα, πρόκειται επίσης για την επιστροφή σε μια κατάσταση αρμονίας.
Η Έρις θεωρείται μερικές φορές η θεά της διχόνοιας και της διαμάχης, αλλά δεν δημιουργεί διαμάχες για τη διασκέδαση της. Παρατηρεί πού υπάρχουν ζητήματα και τα φέρνει στην επιφάνεια. Μπορεί να δει πού κρύβεται η διχόνοια και έχει τη δύναμη να την ξυπνήσει, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε και να εναρμονίσουμε την κατάσταση μια για πάντα.
Η Έρις δεν κρύβεται από τα δύσκολα, ούτε και η Σελήνη στον Αιγόκερω, οπότε σίγουρα νιώθουμε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας έρχονται. Αν θέλουμε πραγματικά ένα καθαρό τέλος, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα.
Η κατσίκα της θάλασσας ως οδηγός πανσελήνου
Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύεται από τη Θαλάσσια Κατσίκα, ένα μυθικό ζώο που είναι μισή κατσίκα, μισό ψάρι. Η κατσίκα της θάλασσας δεν μοιάζει με άλλα ζώα, αλλά μόνο μέσω της αποδοχής του εαυτού της και της εργασίας με το μοναδικό σώμα της είναι σε θέση να λάβει τα δώρα της.
Όταν η κατσίκα μάθει να κυριαρχεί στο περπάτημα και το κολύμπι, όταν κλίνει σε αυτό που της έχει δοθεί, τότε είναι που βρίσκει επιτυχία. Τότε είναι που η κατσίκα της θάλασσας μπορεί να μάθει τη μαγεία του βουνού και της θάλασσας. Τότε είναι που η κατσίκα της θάλασσας μπορεί να γίνει όπως κανένα άλλο ζώο.
Μπορούμε να στηριχτούμε στα μηνύματα της Κατσίκας της Θάλασσας κάτω από αυτή την Πανσέληνο. Πώς μπορούμε να μπούμε στο μοναδικό μας σώμα και στο μοναδικό σύνολο περιστάσεων και να το ξεπεράσουμε; Πώς μπορούμε να γίνουμε κύριοι της ζωής μας, ώστε να μάθουμε κι εμείς τη μαγεία που μας περιμένει;
Η Κατσίκα της Θάλασσας θα μας βοηθήσει με αυτή την αποστολή μέχρι το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου, αλλά ο χρόνος για να ξεκινήσουμε είναι κάτω από την Πανσέληνο του Ιουλίου. Ο χρόνος για να ξεκινήσετε είναι σε αυτή την τελευταία Πανσέληνο του Αιγόκερω του έτους.
Μια αναγέννηση είναι καθ' οδόν
Είναι μάλλον ευοίωνη χρονική στιγμή του Σύμπαντος να μας φέρει αυτές τις δύο Πανσελήνους στον Αιγόκερω. Οι Πανσέληνοι τείνουν να φέρνουν πράγματα που πρέπει να απελευθερώσουμε και ο Αιγόκερως τείνει να φέρνει πράγματα που είναι βαριά. Ίσως το Σύμπαν μας δίνει την άδεια να αφήσουμε όλα όσα είναι βαριά. Ίσως θέλει να αφήσουμε κάτω τα βαριά φορτία μας και να πούμε, όχι άλλο. Δεν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουμε.
Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω μπορεί σίγουρα να μας σηκώσει βάρη και να τα συσσωρεύσει ψηλά στους ώμους μας, αλλά υπάρχει και μια απελευθέρωση που προσφέρεται. Πρέπει να πάρουμε αυτή την απελευθέρωση. Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας τη χάρη να τα αφήσει όλα αυτά.
Τέλος, η Πανσέληνος συνδέεται επίσης με τον Πλούτωνα, τον πλανήτη του Θανάτου και της Αναγέννησης. Ο Πλούτωνας απέχει μόνο λίγες μοίρες από αυτή την Πανσέληνο, αλλά αναπαύεται στον Υδροχόο. Αυτό είναι γνωστό ως σύνδεση εκτός σημείου.
Η παρουσία του Πλούτωνα προσφέρει την υπόσχεση για κάτι νέο που αναδύεται από τις στάχτες, αλλά ίσως είναι απλά ανέφικτη. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για να δούμε τι νέα αναγέννηση μας επιφυλάσσει.
Έτσι, αφήστε όλα όσα είναι βαριά. Να ξέρετε ότι αξίζετε ένα ελαφρύτερο φορτίο. Και κρατήστε στην καρδιά σας ότι μια αναγέννηση είναι καθ' οδόν.

Η Πανσέληνος επηρεάζει τις τελευταίες μοίρες του Παρορμητικού Σταυρού και τις αρχικές μοίρες του Σταθερού Σταυρού και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο, μεσουράνημα εκεί.

ΤΑΝΑΑΖ
ΠΗΓΗ: (foreverconscious.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου