Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ο Κάτω Εαυτός και ο Ανώτερος Εαυτός στον Γεννητικό Χάρτη


 
Η εσωτερική αντίληψη του ανθρώπου αποτελείται από δύο διαφοροποιημένες όψεις: έναν Ανώτερο Εαυτό και έναν Κατώτερο Εαυτό.
Ο Ανώτερος Εαυτός είναι αθάνατος και αιώνιος. Είναι η μονάδα της εξέλιξης, που δεν υπόκειται ούτε σε γέννηση ούτε θάνατο, αλλά αυξάνεται, αναπτύσσεται και διαστέλλεται συνεχώς παράλληλα με την εξέλιξη του ίδιου του Σύμπαντος.

Ο Κάτω Εαυτός είναι θνητός και πρόσκαιρος. Είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Προσωπικότητα (όπως διακρίνεται από την Ατομικότητα του Ανώτερου Εαυτού). Είναι το «εσύ» που γνωρίζεις σε αυτήν την τρέχουσα χρονική και διαστημική πραγματικότητα.
Ο Κατώτερος Εαυτός χτίζεται στη βάση του Ανώτερου Εαυτού σε κάθε ενσάρκωση, ξεκινώντας από το βασικό στοιχείο της συνείδησης κατά τη γέννηση και αποσυναρμολόγησης κατά το θάνατο. Ο Κάτω Εαυτός είναι το όχημα που οδηγεί ο Ανώτερος Εαυτός για τη σύντομη διάρκεια μιας ενσάρκωσης. 

Μετά τον θάνατο, η αφηρημένη ουσία του Κατώτερου Εαυτού απορροφάται από τον Ανώτερο Εαυτό, προωθώντας την εξέλιξη της Ατομικότητας.
Η Ατομικότητα επιλέγει τις συνθήκες της Προσωπικότητας με βάση τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της πιο πρόσφατης ενσάρκωσής της ή τις επιθυμίες της για ορισμένες εμπειρίες. Ενώ, συνειδητά, μπορεί να αντιπαθείτε ορισμένες πτυχές του φυσικού σας σώματος, της οικογένειας καταγωγής, της πολιτιστικής ανατροφής, του φυσικού περιβάλλοντος ή οποιασδήποτε άλλης κατάστασης στην οποία γεννηθήκατε, ο Ανώτερος Εαυτός σας τα επέλεξε σκόπιμα λόγω της πολύτιμης ευκαιρίας για ανάπτυξη που παρουσίασαν . Ο Ανώτερος Εαυτός δεν ενδιαφέρεται να αποφύγει τη δυσφορία ή τον πόνο, εάν εμπνεύσει το άτομο να εξελιχθεί κατά μήκος της επιθυμητής τροχιάς ανάπτυξης. Μια ζωή είναι, τελικά, πολύ σύντομη όταν εξετάζεται στο πλαίσιο της αιωνιότητας.

Ο Αστρολογικός Γεννητικός Χάρτης
Ο Ανώτερος Εαυτός επιλέγει όχι μόνο τις φυσικές συνθήκες της ενσάρκωσης αλλά και τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου, που σημαίνει την ιδιοσυγκρασία και το πεπρωμένο του ανθρώπου. Ο Ανώτερος Εαυτός επιλέγει να ενσαρκωθεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή, έτσι ώστε η προσωπικότητα να διαμορφώνεται σύμφωνα με ορισμένες ουράνιες επιρροές.
Ο Ανώτερος Εαυτός είναι η σπίθα της καθαρής ουσίας της ζωής για την οποία οργανώνεται η πρόσκαιρη προσωπικότητα. Ο Ανώτερος Εαυτός είναι για τον Κάτω Εαυτό ό,τι ο κόκκος της άμμου για το μαργαριτάρι. Ωστόσο, ο Ανώτερος Εαυτός μπορεί να επιλέξει έμφυτα εμπόδια στη δική του αυτοέκφραση ενσαρκώνοντας έναν δυσαρμονικό γενέθλιο χάρτη ως ένα είδος σκόπιμου πειράματος. 

Εξάλλου, αυτό που δεν σε σκοτώνει μόνο σε κάνει πιο δυνατό – και τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει τον Ανώτερο Εαυτό. Ακριβώς όπως χρησιμοποιούμε εσωτερικούς ανελκυστήρες για να γίνουμε πιο δυνατοί, ο Ανώτερος Εαυτός μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση για να εξελιχθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή με ταχύτερο ρυθμό.
Μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες της ουσίας του Ανώτερου Εαυτού στην πνευματική φύση και στους υψηλότερους τρόπους σκέψης οποιουδήποτε ατόμου. Αυτό, στην κοινή γλώσσα, είναι αυτό που αισθανόμαστε όταν «βλέπουμε το καλύτερο σε κάποιον» ή διαισθανόμαστε τις υψηλότερες δυνατότητές του.
Ο Κατώτερος Εαυτός, από την άλλη πλευρά, αποτελείται από τον συγκεκριμένο νου που δομείται από αισθητηριακές εμπειρίες σε κάθε ενσάρκωση, καθώς και από τη συναισθηματική φύση, την ενστικτώδη φύση, την αισθητική αίσθηση και το ίδιο το φυσικό σώμα.
Όλοι αυτοί οι τύποι συνείδησης συντίθενται σε ένα σύνολο ενός ανθρώπου, σαν μια χορδή μουσικής που στο ανειδίκευτο αυτί φαίνεται σαν ένας ενιαίος ήχος αλλά που το αυτί του εκπαιδευμένου μουσικού μπορεί να αναλύσει στα συστατικά μέρη του.

 Η Αστρολογία μας δίνει ένα παράθυρο ανάλυσης μέσω του οποίου μπορούμε να διακρίνουμε τα διαφορετικά επίπεδα συνείδησης που σχετίζονται με τον Ανώτερο και τον Κατώτερο Εαυτό, και την αρμονία ή τη δυσαρμονία που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο ΗΛΙΟΣ
Ο Ήλιος είναι το αστρολογικό σώμα με το οποίο ταυτίζεται πιο συχνά, καθώς η αστρολογία του Ήλιου Ζώδιο είναι η πιο ευρέως γνωστή μορφή αστρολογίας. Έτσι, θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο Ήλιος υποδηλώνει τον Κάτω Εαυτό, καθώς υποτίθεται ότι υποδεικνύει τις ιδιότητες που είναι πιο αναγνωρίσιμες και εμφανείς στην προσωπικότητα.
Ωστόσο, οποιοσδήποτε αστρολόγος θα σας πει ότι ο Ήλιος συχνά δεν εκφράζεται μέχρι αργότερα στη ζωή του, καθώς πρέπει να «ανακαλυφθεί» και να ενσωματωθεί στην προσωπικότητα. Πολλοί άνθρωποι πρέπει να εξελιχθούν στο ζώδιο του Ήλιου τους, καθώς δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα και ανακαλύπτουν «ποιοι πραγματικά είναι». Για το λόγο αυτό, ο Ήλιος είναι το απόλυτο σύμβολο του Ανώτερου Εαυτού.
Το φαινόμενο της αυτο-ανακάλυψης υποδηλώνει τη θεμελιώδη πραγματικότητα του Ανώτερου Εαυτού. Έχει μια σαφώς καθορισμένη ουσία. Αντιπροσωπεύει έναν θεμελιώδη συντονισμό της συνείδησης που πρέπει να τιμήσουμε και να υποταχθούμε, παρά μια πτυχή που μπορούμε να διαμορφώσουμε και να διαμορφώσουμε σύμφωνα με τη δική μας θέληση.
Πολλοί από εμάς μαθαίνουμε ότι έχουμε μια φύση που πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από τη συνειδητή θέληση ή πρόθεσή μας όταν επιδιώκουμε μια καριέρα, μια πορεία εκπαίδευσης ή μια σχέση που πιστεύουμε ότι επιθυμούμε πολύ, αλλά διαπιστώνουμε ότι δεν μας ικανοποιεί καθόλου.

Οι Εσωτερικοί Πλανήτες
Νωρίτερα στη ζωή, ειδικά στην παιδική ηλικία, είναι πιο πιθανό να εκφράσει κανείς τις ιδιότητες του ζωδίου της Σελήνης παρά του Ήλιου. Η Σελήνη, μαζί με τους άλλους εσωτερικούς πλανήτες του Άρη, της Αφροδίτης και του Ερμή αντιπροσωπεύουν τους βασικούς προσωπικούς παράγοντες - δηλαδή τον Κάτω Εαυτό.
Αυτοί οι πλανήτες, που βρίσκονται σε τροχιά πιο κοντά στη γη, αντιπροσωπεύουν τους προσωπικούς παράγοντες που αισθάνονται «πιο κοντά στο σπίτι»—αυτούς που γίνονται εύκολα αισθητές και αναγνωρίζονται συνειδητά. Αυτά περιλαμβάνουν τον τρόπο μας να συγκινούμε, να αντιδρούμε αυθόρμητα και να καθιερώνουμε ασφάλεια (Σελήνη). Το στυλ της λογικής, της γνώσης, της αντίληψης και της ανταλλαγής πληροφοριών με άλλους (Ερμής). Η ανάγκη και η ικανότητά μας για αγάπη και στενές σχέσεις (Αφροδίτη). και η κίνησή μας προς την αυτοεπιβεβαίωση της δράσης και τη σεξουαλική εμπειρία (Άρης).

Οι Εξωτερικοί Πλανήτες
Προχωρώντας πέρα ​​από τη στενή τροχιά των εσωτερικών πλανητών, που αντιπροσωπεύουν τους βασικούς προσωπικούς παράγοντες, βρίσκουμε τον Δία και τον Κρόνο, που συμβολίζουν βαθύτερους κινητήριους παράγοντες του Ανώτερου Εαυτού.
Ο Δίας αντιπροσωπεύει τις υπερσυνείδητες ανάγκες - τις πεποιθήσεις, τις φιλοδοξίες, την αίσθηση της περιπέτειας και την ώθηση προς επέκταση - ενώ ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τις υποσυνείδητες ανάγκες - την ανάγκη και την ικανότητά μας για σταθερότητα, δομή, πειθαρχία και τους φόβους, τις αναστολές, την ντροπή και την ενοχή μας.
Ο Ανώτερος Εαυτός κάνει μεγάλη χρήση του Δία και του Κρόνου, ο τελευταίος δημιουργεί προβλήματα, πισωγυρίσματα, ακόμη και καταστροφές που καταλύουν την ανάπτυξη, την υπερνίκηση του εαυτού, την προσωπική ανάπτυξη και τις δημιουργικές λύσεις, και ο πρώτος είναι η ανθεκτικότητα και η αισιοδοξία που τον ωθεί μέσα από τέτοιες δυσκολίες προς πιο πράσινα βοσκοτόπια.

Οι Εξωτερικοί πλανήτες αναφέρονται σε διαπροσωπικούς παράγοντες και στις μεταμορφωτικές ενέργειες στη ζωή του καθενός μας. Αυτοί οι πλανήτες είναι εντελώς πέρα ​​από τον συνειδητό έλεγχο, όπως και οι πραγματικοί πλανήτες είναι σημαντικά πέρα ​​από τη γη.
Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας συμβολίζουν τις πιο βαθιές πηγές αλλαγής στη ζωή (συμπεριλαμβανομένης της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης). Αυτοί οι πλανήτες είναι οι σημαίνοντες των υπερβατικών διαστάσεων της εμπειρίας που ανακινούν ριζικά και μεταμορφώνουν ξεπερασμένα πρότυπα ζωής όταν γίνονται ενεργά.
Η τοποθέτηση των εξωτερικών πλανητών στον γενέθλιο χάρτη μας λέει πολλά για το πώς ο Ανώτερος Εαυτός μεταφράζεται σε ύπαρξη μέσω του Κάτω Εαυτού. Οι αρμονικές όψεις με τους εξωτερικούς πλανήτες σημαίνουν ότι το άτομο έχει ένα πιο ανοιχτό κανάλι πρόσβασης στις υψηλότερες διαστάσεις της δικής του φύσης. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως συχνές αναλαμπές έμπνευσης, επιφανειών ή διορατικότητας, ή μια ανοιχτόκαρδη μυστικιστική σύνδεση με τη ζωή που κάνει τις αντιξοότητες της αλλαγής πιο πλωτές ή τουλάχιστον λιγότερο επώδυνες. Κάποιος με σκληρές ή πολύ λίγες πτυχές στους εξωτερικούς πλανήτες μπορεί να δυσκολεύεται να συνδεθεί με πνευματικές αλήθειες ή να καλλιεργήσει την αίσθηση του σκοπού ή του πεπρωμένου.
Φυσικά, ο απόλυτος καθοριστικός παράγοντας σε κάθε ζωή είναι η ελεύθερη βούληση του ατόμου. Πολλοί σκεπτικιστές της αστρολογίας το αντιπαθούν επειδή φαίνεται να ορίζει έναν τρόπο ζωής ή να δείχνει τον σωστό τρόπο που πρέπει να είναι κάποιος. Ωστόσο, σε αυτό το δίλημμα βρίσκουμε το μεγάλο παράδοξο ότι υποβάλλοντας τον εαυτό σου πρόθυμα στη δουλεία μιας ανώτερης τάξης, αντιδιαισθητικά, απελευθερώνεσαι.


Mary West
ΠΗΓΗ:https://askastrology.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου