Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Έκλειψη Σελήνης στο Ταύρο. Ο κακός μας εαυτός και η κακιά στιγμή.


 Η πανσέληνος και μερική Έκλειψη Σελήνης Νοεμβρίου γίνεται την Παρασκευή 19, επάνω στην 17* 24 μοίρα του Ταύρου.

Το πιο σημαντικό της στοιχείο είναι ότι ευθυγραμμίζεται με το αστέρι Algol το οποίο θεωρείται το πιο δυσοίωνο αστέρι, όσο αφορά την αστρολογία. Οπότε αυτό που πρέπει να δώσουμε σημασία είναι στο πνευματικό νόημα της πανσελήνου. Πρέπει να αναστρέψουμε την δυναμική της συμφοράς που μπορεί να προκαλέσει, μέσα από μία διαδικασία ειλικρινής πίστης και εξέλιξης της ψυχής μας σε ένα υψηλότερο πνευματικό πεδίο.Παράλληλα υπάρχει ένα τετράγωνο που κάνει η Σελήνη και ο Ήλιος με το Δία. Αυτό μπορεί να φέρει κάποια στιγμή υπερβολή και να κάνει περισσότερο κακό στα ζητήματα εκείνα που επηρεάζονται από την πανσέληνο.
Κάθε πανσέληνος στον άξονα Ταύρου /  Σκορπιού επιφέρει περισσότερες επιπτώσεις πάνω στον άξονα των οικονομικών, της οικονομικής διαχείρισης των τραπεζών, των χρηματιστήριων, των δανείων, των παροχών, των συντάξεων.
Βέβαια υπάρχει και μία άλλη μία ισχυρή όψη που παρατηρούμε. Είναι η αντίθεση η Άρη / Ουρανού η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή που σημαίνει ότι μπορεί να φέρει εξελίξεις πάνω σε ζητήματα οικονομίας αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων, σεισμούς, ατυχήματα, βία και ακραίες καταστάσεις, έντονες βροχοπτώσεις καθώς επίσης και ζητήματα με διατροφή, με προϊόντα, με το πληθωρισμό.

Ας δούμε αναλυτικά τις όψεις:

Σελήνη τετράγωνο Δίας: Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιώδεις αλλά πολλές φορές το χρησιμοποιούμε αυτό παραπάνω. Οι συναισθηματικές εξάρσεις μπορεί να μας φέρουν απροσεξία, ανευθυνότητα και υπερβολή με επακόλουθο να υπάρχει μία απογοήτευση και απώλεια.
Μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους υπερβολικής αυτοπεποίθησης, απιστίας και ανηθικότητας. Θα υπάρχουν μεταβαλλόμενες διαθέσεις και αλλαγή των προτιμήσεων καθώς επίσης δυσκολία μέσα από τις σχέσεις.
Θα βγάλει στην επιφάνεια σκάνδαλα και θα δημιουργήσει μία αίσθηση η οποία θα είναι υπερβολικής εκτόξευσης των τιμών, των προϊόντων, των οικονομικών ζητημάτων, του χρηματιστηρίου και όλα αυτά βέβαια υπέρ των ανώτερων τάξεων ή των πλουσίων.
Χρειάζεται να στραφούμε λιγάκι μπρος ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης που να περιλαμβάνει φιλανθρωπία, πνευματικότητα και να βάλουμε μία ισορροπία ανάμεσα στον υλικό και στον πνευματικό μας κόσμο. Γιατί πάντα μία Έκλειψη σε αυτό τον άξονα εμπεριέχει και την διαδικασία της μεταμόρφωσης, της αναγέννησης, αφού όμως αλλάξουμε κατεύθυνση, πεποιθήσεις και κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές στη ζωή μας.

Το τελευταίο γίνεται εμφανές με την καλή όψη τριγώνου της Σελήνης με το Πλούτωνα. Αυτό δίνει συναισθηματική ευαισθησία και μία αντίληψη των πραγμάτων ώστε να βρίσκομαι σε μία ετοιμότητα από συναισθηματικό πεδίο. Σε εσωτερικό πεδίο βοηθά στο να κάνουμε αυτή τη Μεταμόρφωση, αυτό θα βοηθήσει με μία υποσυνείδητη παρόρμηση.
Αυτή η εξέλιξη θα διευρυνθεί μια που συμμετέχει και ο Δίας. Πάνω σε αυτό πρέπει να δώσουμε σημασία, σε αυτή την μερική αναγέννηση, αφού όμως αλλάξουμε ενεργειακό πεδίο και ευθυγραμμιστούμε καλύτερα με τον πεπρωμένο μας.
Βοηθά πάρα πολύ ψυχολογική ανάταση, σε επίλυση και αυτοανάλυση η οποία μπορεί να έρθει είτε από μόνοι μας, είτε μέσω την συνδρομή ενός ειδικού, ώστε να εξέλθουν προς τα έξω σκοτεινές μορφές του υποσυνειδήτου, να έρθουμε σε επαφή με τη σκιά μας και να δημιουργήσουμε μία υποκείμενη επικοινωνία μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου. Και βέβαια είναι μία όψη η οποία μπορεί να φέρει καρμικές σχέσεις και να δημιουργήσει έντονος καταστάσεις πάνω στον έρωτα και στην σύζευξη των δύο ατόμων.

Το πιο σημαντικό στοιχείο και το πιο δύσκολο σε αυτή την έκλειψη είναι το ότι η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον αστέρι Algol. Η επαφή του με την Σελήνη δημιουργεί θανάτους και ακραία ασθένεια καθώς και ατυχήματα, σοβαρούς τραυματισμούς.
Είναι φύσεως Κρόνου / Δία και επιφέρει σκληρή δοκιμασία και θάνατο στον κόσμο. Από την άλλη μεριά υπάρχει μία κατάσταση η οποία μπορεί να ελεγχθεί αν και εφόσον μπορέσουμε να αλλάξουμε την δύσκολη κατάσταση και να την προσαρμόσουμε σε μία ευκολία αυτορρύθμισης καταστάσεων.
Αφού όμως αναγκαστούμε να έρθουμε σε επαφή με υψηλές πνευματικές ακτίνες και να δούμε τα πράγματα από μία θετική πλευρά και όχι να προσεγγίσουμε τον αρνητισμό. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να φτάσουμε σε υψηλή πνευματική ανάπτυξη, ώστε να φύγουμε από το κακό εαυτό, από τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πνευματική ανάπτυξη, ώστε να μειώσουμε τα μειονεκτήματα μας και να προχωρήσουμε μπροστά απαλλαγμένοι από τα κακά σημεία του εαυτού μας.

Εν κατακλείδι η μερική Έκλειψη Σελήνης το πιο σημαντικό της στοιχείο είναι ότι εμπεριέχει ένα πάρα πολύ δύσκολο αστέρι. Παράλληλα χρειάζεται μία προσοχή μήπως δώσει αυξημένες κινήσεις οι οποίες να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε.
Αυτό που χρειάζεται είναι να δοκιμάσουμε μία αλλαγή, μία Μεταμόρφωση και κάποιες βοήθειες κυρίως πάνω σε ψυχολογικό σημείο, ώστε να φύγουμε από το κακό δρόμο της ζωής μας και να επανέλθουμε σε ένα δρόμο ο οποίος είναι πιο λειτουργικός, ουσιαστικός, πνευματικός και θετικός. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ανέβουμε ενεργειακό πεδίο και να έρθουμε σε επαφή με τη συνείδησή μας αφού ελέγξουμε το υποσυνείδητο.

Επηρεάζει το τρίτο δεκαήμερο του Σταθερού Σταυρού και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο και μεσουράνημα από την 24η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.
Θεωρείται εν μέρει ευεργετική για τα ζώδια του Νερού και της Γης του τελευταίου δεκαημέρου. Αλλά και εκεί χρειάζεται μία προσοχή πώς θα εκφραστούμε και τι κινήσεις θα επιλέξουμε να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα των 6 μηνών που ουσιαστικά διαρκεί η Έκλειψη Σελήνης.

Είναι ορατή στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Αυστραλία και σε μέρη της Δυτικής Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας.



ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ
Αναλυτής Αστρολογίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου