Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εαρινή Ισημερία και η σημασία της

 


Καθώς ο Κριός θεωρείται το πρώτο σημάδι του ζωδιακού σηματοδοτεί ότι είναι η αρχή του αστρολογικού έτους που αντιπροσωπεύει την αρχή ενός κύκλου.
Φέρει και την άφιξη μιας καινούργιας σεζόν ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Αν βρίσκεστε στο βόρειο ημισφαίριο αντιπροσωπεύει την αρχή της άνοιξης, για όσους είναι στο νότιο ημισφαίριο αντιπροσωπεύει την αρχή του φθινοπώρου.

Σε γενικό πλαίσιο είναι μία μέρα ανανέωσης, με νέες αρχές, με νέα ενέργεια και προοπτική, ανάλογα με τι κάνει η μητέρα φύση γύρω μας και το πως αισθανόμαστε. Καλούμαστε να αφήσουμε να βλαστήσουν καινούργια άνθη με το να απελευθερωθούμε από κατάλοιπα του παρελθόντος και να ονειρευτούμε κάτι νέο.
Μπορεί επίσης να έρθουμε διαισθητικά πράγματα αυτή την περίοδο, να καλωσορίσουμε τις ενέργειες του καινούργιου αστρολογικού έτους με καινούργια δεδομένα και καινούργια όνειρα. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ήταν το σημείο όπου το πέπλο μεταξύ του κόσμου και των ανώτερων βασιλείων ήταν λεπτό. Ήταν αυτό το σημείο του έτους που μπορούσαμε να ακούσουμε τη Σοφία των προγόνων μας, των φυσικών πνευμάτων και των πνευματικών μας οδηγών, που μας οδηγούν προς την νέα αρχή και μας λένε τι πρέπει να γίνει.
Ακριβώς όπως το σύμβολο γιν και γιανγκ συνυπάρχει στην Ύπαρξη και  δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο, έτσι χρειαζόμαστε και το σκοτάδι και το φως για να μπορέσουμε να πορευτούμε και να δούμε τις ιδιότητες εκείνες που θα μας βγάλουν έξω από την σκιά προς το θεϊκό φως.
Στην εαρινή ισημερία ο αστεροειδής Xείρων είναι κοντά στον Ήλιο του Κριού, λάμπει η επιρροή του, και μας δίνει τις ενδείξεις και αυτός ότι θα έρθει ένα καινούργιο πλαίσιο θεραπείας. Αν έχετε υποστεί ένα τραύμα, είναι ένα καλό διάστημα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να βοηθήσετε τους άλλους ανθρώπους.
Η παρουσία του Χείρωνα μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνη, μας επιτρέπει να θυμόμαστε τώρα τα τραύματα μας ώστε να αποτελέσουν καύσιμο για την άνοδο μας μέσα από μία ρύθμιση των εσωτερικών μας δυνάμεων. Μας υπενθυμίζει τη δική μας δύναμη, η οποία μπορεί να την μετατρέψουμε σε υπερδύναμη και να φύγουμε από τις αντιξοότητες του παρελθόντος και να οδηγηθούμε σε πύλες δυναμικού πεδίου.
Το Μάρτιο πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα προς την αλλαγή της ζωής μας. Το συλλογικό πεδίο έχει αντιμετωπίσει πολλή θλίψη, αλλαγή, ανησυχίες, φόβο και αβεβαιότητα εδώ και ένα χρόνο. Η ενέργεια μπορεί τώρα να ρυθμιστεί προς την ίαση, αρκεί να τιμήσουμε τον εαυτό μας για τα καλά που έχουμε προσφέρει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μέσα από περιοχές αποτελμάτωσης μπορούμε να αναζητήσουμε περισσότερο την ευκολία, την ειρήνη και την αγάπη που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας.



ΣΕΛΗΝΗ
Μεταφυσική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου