Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


Η Έκλειψη που έγινε στις 26 Δεκεμβρίου είναι Ηλίου πάνω στο ζώδιο του Αιγόκερω με τη συμμετοχή του Δία, Κρόνου, Πλούτωνα, Ήλιου και Σελήνης από τη μια και του ανάδρομο Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. 
Πάνω σε ένα  ζώδιο της Γης, της Ύλης, της παρορμητικότητας, ενώ η παρουσία του Δία αυξάνει αυτά τα στοιχεία. 
Ο Αιγόκερως μας μιλά  για την επιτυχία, τη δόξα, την κατάκτηση, την ανώτερη εξουσιαστική δύναμη, την κοινωνική ανάδειξη, την επαγγελματική καταξίωση. Εδώ '' ο επιμένων νικά '' και στην παρούσα φάση είναι η ανώτερη τάξη αυτή που διαχειρίζεται την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια ολιγαρχία.
Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, μια που η επιχειρηματικότητα κυνηγά τη δόξα. Αυτοί που κατέχουν τη παραγωγή θα κερδίσουν και θα εκμεταλλευτούν κάθε τι που παράγει η '' μητέρα γη '' ή στο υπέδαφος.
Δεν είναι μόνο τα κινητά που θα παίξουν ρόλο αλλά και τα ακίνητα.
Αυτά που αποτελούνται από πολλούς ορόφους, τα βαριά κτίρια, αυτά που διακατέχονται από '' εξουσιαστική ενέργεια ''
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το έτος ξεκινά η μεγαλύτερη επένδυση επί ελληνικού εδάφους ( Ελληνικό ) με τεράστια κτίρια, μεγάλη στρεμματική επιφάνεια και καζίνο. 
Αυτό εξάλλου δεν είναι το προφίλ του καπιταλισμού? 
Είναι η νέα Σελήνη των στόχων, τις απαίτησης, της ολιγαρχίας, του πλούτου του μεγάλου κεφαλαίου. 
Υπάρχουν όμως δύο αστάθμητοι παράγοντες. 
Από τη μια η παρουσία του Δία που πραγματικά μεγεθύνει το αποτέλεσμα μέχρι ενός σημείου. Όταν περάσουμε το ανώτερο σημείο και βρεθούμε σε ένα άλλο κόσμο της υπέρ αισιοδοξίας, του αμέτρητου πλούτου, της επικράτησης τότε το εξουσιαστικό παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή.
Ο Δίας αρέσκεται σε αυτό το παιχνίδι πόσο όμως μπορεί κάποιος να αντισταθεί από τη δόξα και τον πλούτο?
Ο Δίας σχετίζεται με τη Σοφία, την πνευματικότητα, τη δικαιοσύνη, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία της ζωής. 
Αυτό σημαίνει ότι αυτό είναι το υπόβαθρο που κάποιος πρέπει να κατέχει για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ισορροπία. Διαφορετικά θα επικρατεί '' η ισορροπία του τρόμου '' με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Εδώ υπάρχει και κάτι άλλο. Η όψη της νέας Σελήνης με το Χείρωνα που ξύνει πηγές. 
Από τη μια επιβραβεύει αυτούς που έχουν ένα '' επαγγελματικό τραύμα ''  εξαιτίας των καταστάσεων που υπερβαίνουν το ανώτερο σημείο τους, από την άλλη στέλνει για '' θεραπεία '' η οποία πιστέψτε με δεν είναι η ευκολότερη για αυτούς που κατέχουν, αλλά έχουν περάσει τα εσκαμμένα. 
Ουσιαστικά εδώ εντοπίζεται η καρμικότητα αυτής της όψης- λόγω του τετραγώνου -  όπου το τραύμα, η πληγή σχετίζεται σε εσωτερικό αρνητικό πεδίο '' με το εδώ πληρώνονται όλα '' ενώ για αυτούς που θα περάσουν το '' κάβο ''  αυτό θα γίνει με την αποστολή του Δία. 
Η πνευματική ζωή, η ισορροπημένη ανθρώπινη λειτουργία, η παραίτηση από τον εγωισμό, η προσπάθεια για να βρούμε το χαμένο μας εαυτό μας είναι πλέον αυτοσκοπός.
Σίγουρα θα υπάρξει για τους κατέχοντες εξουσία αλλά πρέπει να λειτουργούν με τον εναλλακτικό τρόπο που λέει η όψη τριγώνου Δία / Ουρανού που σχετίζεται με το διαλογισμό και την ταπείνωση. 
Αυτή η ταπείνωση σχετίζεται με τη λύτρωση κάθε '' αγκάθινου σημείου ''
Ο πλανήτης Ουρανός από τον Ταύρο και απ' την άλλη πάνω σε ένα ζώδιο της Ύλης, με τις καλές όψεις που δημιουργεί συνεισφέρει στα Θέλω της έκλειψης και της νέας Σελήνης. 
Όμως ο Ουρανός δεν βρίσκεται τυχαία ανάδρομος. Σου στέλνει το μήνυμα να κοιτάξεις πίσω, από που ξεκίνησες, βάζει σε ένα προβληματισμό πάνω στη βάση του ιδεαλισμού. 
Είσαι '' συνέταιρος '' με τους άλλους ( σύμφωνα με την Θεική ρήση ) ή τα '' θα θέλεις όλα δικά σου ''. 
Έχεις '' ουράνια και επουράνια χαρακτηριστικά '' το τρίγωνο του με το Δία με αυτή την φράση μεταφράζεται ή έχεις κυριεύσει ο νόμος της Ύλης επικρατεί '' στη μητέρα γη '' .
Τι έχεις κάνει για τους άλλους? Έδωσες τον ''  οβολό σου του υπέρ διψόντων και πεινόντων '' ή επιζητάς όλα προς ίδιον όφελος. 
Το τρίγωνο κάνει με τον Δία σου μιλά για την '' πνευματική οικονομία '' . 
Υπάρχει παράλληλα και το πνεύμα που πρέπει να εισέλθει και να κυριαρχήσει και το στοιχείο του αέρα  - Υδροχόου έχει άλλη αξία. 
Δώστε λοιπόν αξία στη διορατικότητα, αποκτήστε την ελεύθερη βούληση και μέσα από τις ευκαιρίες που δημιουργεί αυτό το τρίγωνο βρες τους δρόμους που υπάρχουν και τώρα έρχονται '' ενώπιόν ''  σας. 
Από την άλλη υπάρχει μεγάλη σύνοδος Κρόνου /  Πλούτωνα που καθορίζει την καρμική συνέχεια και '' την ατραπό της μύησης '' για αυτούς που έχουν την '' μυητική διάσταση '' του Σκορπιού – Πλούτωνα. 
Μας θέτει σε προσωπικό επίπεδο ενώπιον του εαυτού μας και μας καθορίζει τη συνέχεια. Όσοι έχουν τρέξει στο '' δρόμο του Άδη - Πλούτωνα ''  με την επιτυχία έχουν να επωφεληθούν. Είναι το ίδιο πράγμα για αυτό που αναφέρει σε ένα κείμενο του ο Γ. Κανελλόπουλος ΤΑΡΟΣΟΦΟΣ, κυρίως για τους Παρορμητικούς '' ότι το Σύμπαν κάτι τους χρωστά ''. 
Όσοι έχουν ακόμα την Σκιά κατά το Γιουγκ πρέπει να την συντρίψουν διαφορετικά υπάρχει το σταθερό μηδέν. 
Εμπρός λοιπόν να δημιουργήσουμε μια άλλη μορφή δόξας που θα στηρίζεται στο επόμενο ζώδιο μετά το Σκορπιό - Πλούτωνα τον Τοξότη. 
Να στηριχτούμε στο Δία κυβερνήτη του Τοξότη που έχει ενεργό ρόλο σε αυτό το εσωτερικό παιχνίδι και μας προτρέπει να σε γνωρίσουμε το κάτι άλλο. 
Ότι δόξα, πίστη, φιλοσοφία, αργύρια, θετικότητα, πνευματικότητα δημιουργούν την ισορροπία. 
Όλα τα άλλα είναι μάταια.


ΣΕΛΗΝΗ
Μεταφυσική Αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου