Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Κάθε ζώδιο έχει την Φωτεινή και τη Σκοτεινή πλευρά του . Έχοντας ως βάση τον Συμπαντικό Νόμο των Αντιθέσεων έχουμε σαν επακόλουθο μια ασυμμετρία σε κάθε ζώδιο .

    Αυτό μεταφράζεται σε μια θετική πλευρά που προσφέρει θετικά χαρακτηριστικά και σε μια αρνητική  που παραπλανά και λειτουργεί αρνητικά και ίσως κάποιες φορές καταστροφικά . Δεν μπορούμε λοιπόν να ορίσουμε καθαρά πιο είναι το πιο Ερωτικό Ζώδιο αλλά με αστρολογικές τεχνικές και μεταφυσικές αναζητήσεις ας ακολουθήσουμε ένα δρόμο αποδοχής και παραδοχής .

      Ο Σκορπιός ως ζώδιο που αντιστοιχεί στον όγδοο οίκο, σε ένα οίκο που καθορίζει τη σεξουαλική ζωή, σε βάθος , σε σκοτεινά σημεία του έρωτα, μια προσέγγιση που οδηγεί σε ένα σκοτεινό δρόμο . Μια υποδούλωση, μια σεξουαλικότητα, μια καθίζηση σε μέρη που κυβερνά ο Πλούτωνας και ο Άρης στην Παραδοσιακή Αστρολογία .
      Αυτοί οι δύο πλανήτες μαζί με κάθε δεκανό ( κυβερνήτη του αντίστοιχου δεκαημέρου )που ανήκει το κάθε άτομο, προσδιορίζει το εύρος, το βάθος και το σκοτεινό σημείο της λαγνείας. 'Αλλοι παράγοντες  επηρεασμού είναι οι κυβερνώντες πλανήτες Ήλιου και Ωροσκόπου, αν βρίσκονται στο Σκορπιό ή στον όγδοο οίκο.
     Για παράδειγμα μία Αφροδίτη στο Σκορπιό δείχνει την πρόκληση της σεξουαλικότητας με την αστρική αύρα του απείρου. Το άτομο εκπέμπει αισθησιακό ερωτισμό που θα σε συνεπάρει και ξεκινάς το ταξίδι. Αν επιστρέψεις αλώβητος εξαρτάται από τη σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού .

 Επειδή κάθε Νόμισμα έχει Δύο όψεις έτσι και στο Σκορπιό συναντάμε και την σκοτεινή πλευρά που διακρίνεται από την έντονη κτητικότητα, ζήλια, Ανυπέρβλητο Εγώ . Αυτό Εξαρτάται από κάθε άτομο πως έχει αφομοιώσει τα Θετικά χαρακτηριστικά του Ζωδίου και έχει απομακρύνει όλες τις Αρνητικές απειλές .

     Ο Σκορπιός λοιπόν συμβολίζει το μέγιστο ερωτισμό, μια τελετουργία που γίνεται πάντα σε σκοτεινό περιβάλλον, γιατί εκεί αισθάνεται το σημείο του, και την αρχή και το τέλος της ιεροτελεστίας . Η υποταγή εκπέμπετε σε μέγιστο βαθμό, τα μάτια του ζωγραφίσουν την έλξη και ο Πόθος κυριαρχεί σε όλο του το μεγαλείο .

      Τα παραπάνω αφορούν και όσους έχουν Ωροσκόπο Σκορπιό , Προσωπικούς πλανήτες, παραδείγματος χάριν Αφροδίτη στο Σκορπιό , ή τονισμένο πάρα πολύ των όγδοο οίκο με προσωπικούς πλανήτες παραδείγματος χάριν Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη . Επίσης οι όψεις καθορίζουν και το μέγιστο βαθμό εκδήλωσης. Όταν συναντάμε μία όψη Άρη με το Πλούτωνα ή μία όψη Αφροδίτης τρίγωνο Πλούτωνα τότε διαπιστώνουμε το μέγιστο μέγεθος του Ερωτισμού, που κατακτιέται όταν ο σύντροφος αφομοιώσει και δεχτεί την τελετουργία του ξεχωριστού τοπίου.

     Σημ : Αναφέρεται πολλές φορές η λέξη ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ γιατί όλος ο Ρομαντισμός της Σεξουαλικότητας, βασίζεται πάνω σε καθορισμένες εκτάσεις και απροσδιόριστες ερωτικές δοξασίες που τις συναντάμε κυρίως στην Αστρολογική και Μεταφυσική φιλοσοφία των ανατολικών χωρών .



Πλουτώνιος
Ειδικός Συνεργάτης tarosofos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου