Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΡΩΣΟΦΙΑ: ΖΥΓΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


     Η κάρτα της Δικαιοσύνης κυριαρχείται από τον Αέρα και από το ζώδιο του Ζυγού. Απεικονίζεται ως μια γυναίκα καθισμένη σε ένα θρόνο ανάμεσα σε δύο κολώνες.Στο κεφάλι της έχει το στέμμα που τελειώνει σε τρεις κορφές,στο κέντρο υπάρχει ένα διαμάντι.Στο αριστερό της χέρι κρατά μια ζυγαριά και στο δεξί ένα σπαθί.
    Η μορφή της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ αντιπροσοπευει μία από τις αρετές των αρχαίων ελλήνων.Οι άλλες τρεις είναι η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ,η ΔΥΝΑΜΗ και η ΠΡΟΝΟΙΑ.
    Είναι η όγδοη κάρτα του ταρώ.Ο αριθμός 8 συμβολίζει τη δικαιοσύνη διότι αποτελείται από υποδιαιρέσεις ζυγών αριθμών και συμβολίζει το ακριβές ζύγισμα.Μας λέι ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε κάθε φορά είναι να ζυγίζουμε τις πράξεις μας , να έρχεται σε ισσοροπία ο εσωτερικός μας εαυτός με τον εξωτερικό ώστε να υπάρχει αρμονία και έτσι να μην ξεφεύγουμε από την συμπαντική δικαιοσύνη.Είναι η φωνή της συνείδησης
που προειδοποιεί για τις πράξεις εκείνες που είναι σε αντίθεση με τους ηθικούς κανόνες της συμπαντικής ισσοροπίας.
     Για να εκμεταλλευτούμε την μοίρα μας πρέπει να ακολουθούμε κάθε φορά το αστρικό ρυθμό του σύμπαντος αλλιώς θα πηγαίνουμε σε αντίθετη κατεύθυνση από το συμπαντικό ρου και η τιμωρία έρχεται με αμείλικτο τρόπο.Έτσι ανάλογα με τις πράξεις του παρελθόντος δημιουργείται και το μέλλον του καθενός , όσοι πράτουν το δίκαιο της συμπαντικής ηθικής θα ευνοηθούν από το ΘΕΙΟ ενώ οι αντίθετοι τους περιμένει η ανάλογη τιμωρία για να διατηρηθεί η κοσμική αρμονία.
     Τοποθετημένη το χαρτί της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ανάμεσα στο χαρτί του ΑΡΜΑΤΟΣ και του ΕΡΗΜΙΤΗ δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει ισσοροπία ανάμεσα στην κοσμική δύναμη του ΑΡΜΑΤΟΣ και την εσωστρέφεια τοι ΕΡΗΜΙΤΗ.
     Ο αριθμός 8 αυτής της κάρτας θεωρούνταν τα αρχαία χρόνια ο αριθμός της αιωνιότητας, της πληρότητας και κατά συνέπεια δείχνει το ατομικό στίγμα απέναντι στο πεπρωμένο.Η ισσοροπία είνα το απαραίτητο στοιχείο που οδηγεί στην ολοκλήρωση της επίγειας ζωής και η δικαιοσύνη απέναντι στους συνανθρώπους είναι αυτό που ολοκληρώνει το πεπρωμένο μέχρι την ερχόμενη καθοδος του στο γήινο συμπαντικό κόσμο.
     ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ:Διαιοσύνη,ισσοροπία, συμβιβασμός σε κάθε διένεξη, ζύγισμα κάθε στοιχείου πριν το ξεκίνημα,δικαστικός αγώνας.
     ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ- ΙΣΣΟΡΟΠΟΥΜΕ-ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

1 σχόλιο: